Poslední aktualizace


Nové centrum pro léčbu migrény v Masarykově nemocnici

Centra pro léčbu migrény otevřou své dveře pro konzultace s odborníky. První setkání se uskuteční v dubnu v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem. Cílem je zvýšit povědomí o specializované péči a propojit pacienty s lékaři. Individuální konzultace budou bez předchozího objednání a doporučení neurologa.

0

Jiří Padevěd (Včera)

Centrum pro bezdomovce Trnovanech vyvolalo vlnu peticí

Město Teplice plánuje vytvořit centrum pro bezdomovce v čtvrti Trnovany, což vyvolalo lokální nesouhlas a peticí. Rezidenti tvrdí, že zařízení může narušit bezpečnost jejich okolí a oblasti, které jsou již často postiženy kriminalitou.

0

Rebeka Schmidt (Před 2 dny)

Co bude s ruinou hotelu Máj?

Primátor Ústí nad Labem, Petr Nedvědický, hledá řešení pro problémové objekty a pozemky, na nichž město vynakládá významné sumy. Jedná se například o ruinu hotelu Máj nebo domy v Předlicích. Zvažuje se zvýšení daně z nemovitostí pro majitele těchto objektů.

0

Rebeka Schmidt (Před 2 dny)

Májová jízda parním vlakem

Na 1. májový den nabízí AŽD Praha svým cestujícím možnost výletu parním vlakem mezi Mostem a Litoměřicemi. Vlak bude mít bufetový vůz, hudební vystoupení a děti obdrží drobné dárky. Ceny jízdenek zůstanou beze změny, dospělí zaplatí 150 Kč a děti 80 Kč.

0

Rebeka Schmidt (Před 3 dny)

Exploze v muničním skladu Běliny u soudu

V souvislosti s explozí muničního skladu v Bělině je vedeno soudní řízení s obviněnými Danielem Petrášem a Michalem Dlouhým. Obžaloba tvrdí, že munice byla uskladněna na nevhodných místech. Obhajoba požaduje další důkazy, Dlouhý uvedl, že rozhodoval ekonomický aspekt.

0

Ester Vohradská (Před 4 dny)

Orangutan Ferda: Druhý nejstarší na světě utracen v Ústecké zoo

V ústecké zoo zemřel nejstarší evropský orangutan Ferda. Trpěl mnoha zdravotními problémy, včetně onemocnění srdce a těžké artrózy páteře. Jeho úmrtím dočasně končí chov orangutanů v této zoo.

0

Adam Wágner (Před týdnem)

Valdštejnská slavnost 2024 v Litvínově

Litvínov uspořádá 27. ročník Valdštejnské slavnosti 2024, zahrnující studentský majáles, průvod městem, programy pro žáky, dobový jarmark, vystoupení hudebních souborů, rytířský turnaj a další aktivity. Akce se koná 30. 4. a 1. 5. 2024.

0

Michaela Prokopová (Před týdnem)

Hněvínská hvězdárna láká na vzácný modrý Měsíc

Ředitel mostecké knihovny Petr Petrik provozuje hvězdárnu s dalekohledem z roku 1912 a plánuje investovat do dalšího vybavení, jako jsou interaktivní monitory. Hvězdárna je otevřena víkendy, nabízí pozorování slunce přes den a jasné planety večer.

0

Miroslav Pucholt (Před týdnem)

Masové kácení stromů v Teplicích šokuje obyvatele

Obyvatelé Teplic byli překvapeni kácením stromů a keřů v Duchcovské ulici. Důvodem je rekonstrukce kanalizace a vodovodu, která vyžadovala odstranění 11 stromů a 400 m2 keřového porostu.

0

Adam Wágner (Před týdnem)

Dominik Melcher zvítězil na Kovo Junior 2024 ve Žďáru nad Sázavou

Dominik Melcher ze SŠ stavební a strojní Teplice zvítězil v celostátní soutěži Kovo Junior 2024 – obráběč kovů, konané ve Žďáru nad Sázavou.

0

Adam Wágner (Před týdnem)

Talenty mladých kadeřníků v soutěži Junior 2024

Na kadeřnické soutěži Junior 2024 se představily budoucí trendy účesů. Mladí kadeřníci prokázali mimořádnou kreativitu a talent. Nikola Vondrová získala ocenění za futuristický účes, akce zahrnovala i slet krásných čarodějnic.

0

Ester Vohradská (Před týdnem)

Čarovná Jarní Ochutnávka Vín: Den Otevřených Dveří 2024!

Přijďte 25. května na Den otevřených dveří ve vinařství v Chrámcích! Ochutnejte 50 druhů vín, speciální výběry i pochutiny, prohlédněte si vinařství během exkurzí a užijte si nevšední zážitky ze světa vín. Vstup i parkování zdarma!

0

Adam Wágner (Před týdnem)

Diamo propustí stovky zaměstnanců

Státní podnik Diamo oznámil plány na propuštění až 430 zaměstnanců a sloučení několika závodů. Tyto kroky by měly přinést roční úsporu 400-500 milionů Kč. Hlavní činností firmy zůstane provoz sanačních technologií a ochrana životního prostředí.

0

Rebeka Schmidt (Před 2 týdny)

Diamant Expo zvýšil nájemné, peníze investuje do areálu

Město Louny získá větší částku za pronájem výstaviště, než dříve, díky nové smlouvě se společností Diamant Expo. Zvýšený příjem umožní městu investovat do údržby areálu. Město také získá více kontrolu nad parkem a možnost pronajmout jej dalším subjektům.

0

Jiří Padevěd (Před 2 týdny)

Železniční depozitář otevírá brány

Železniční depozitář Národního technického muzea v Chomutově zahájil novou návštěvnickou sezónu a představil nově zrestaurované lokomotivy, které rozšíří sbírku 100 unikátních kolejových vozidel.

0

Jiří Padevěd (Před 3 týdny)