ZPRÁVY Kultura Ústecký kraj

Májová jízda parním vlakem

Na 1. májový den nabízí AŽD Praha svým cestujícím možnost výletu parním vlakem mezi Mostem a Litoměřicemi. Vlak bude mít bufetový vůz, hudební vystoupení a děti obdrží drobné dárky. Ceny jízdenek zůstanou beze změny, dospělí zaplatí 150 Kč a děti 80 Kč.

0

Před 3 dny Rebeka Schmidt

Valdštejnská slavnost 2024 v Litvínově

Litvínov uspořádá 27. ročník Valdštejnské slavnosti 2024, zahrnující studentský majáles, průvod městem, programy pro žáky, dobový jarmark, vystoupení hudebních souborů, rytířský turnaj a další aktivity. Akce se koná 30. 4. a 1. 5. 2024.

0

Před týdnem Michaela Prokopová

Hněvínská hvězdárna láká na vzácný modrý Měsíc

Ředitel mostecké knihovny Petr Petrik provozuje hvězdárnu s dalekohledem z roku 1912 a plánuje investovat do dalšího vybavení, jako jsou interaktivní monitory. Hvězdárna je otevřena víkendy, nabízí pozorování slunce přes den a jasné planety večer.

0

Před týdnem Miroslav Pucholt

Čarovná Jarní Ochutnávka Vín: Den Otevřených Dveří 2024!

Přijďte 25. května na Den otevřených dveří ve vinařství v Chrámcích! Ochutnejte 50 druhů vín, speciální výběry i pochutiny, prohlédněte si vinařství během exkurzí a užijte si nevšední zážitky ze světa vín. Vstup i parkování zdarma!

0

Před týdnem Adam Wágner

Animační dílna, film a zábava pro celou rodinu

Seznamte se s interaktivní výstavou Pata a Mata s animační dílnou, scénou, loutkami, projekční místností a hernou. Vhodné pro všechny věkové kategorie. Prožijte nezapomenutelný zážitek s rodinou!

0

Před 3 týdny Rebeka Schmidt

Mezinárodní den památek oživí Chomutov 13. dubna 2024

13. dubna 2024 proběhne v Chomutově Mezinárodní den památek a sídel. Návštěvníci mohou zdarma prozkoumat historické relikvie, technické památky a nejstarší budovy města

0

Před 3 týdny Michaela Prokopová

Velikonoční zábava pro děti i zvířata v zoo!

Pražská zoo láká návštěvníky na velikonoční program, včetně znovu spuštěného zoovláčku, možnosti vstupu do zoo z horního vstupu, malování na obličej pro děti a ptačí křížovky. Během Velikonoc bude probíhat komentovaná krmení u zvířat a otevře se nová expozice u lemurů.

0

Před 4 týdny Michaela Prokopová

Útulna v srdci lesa u Lobendavy

Útulna u Lobendavy je malebná chatka na Stezce Českem, uprostřed přírody. Nabízí jedinečný únik do poklidného prostředí daleko od shonu civilizace. Dodržování pravidel a respektování přírody zajistí zachování tohoto místa pro další generace.

0

Před 4 týdny Miroslav Pucholt

Velikonoční veselí s prasátky v Central Most

Velikonoční oslavy pro děti s prasátky Pigy a Lily, kapelou Mlsotkové a zajíčky Hopy Hop! v Central Most od 16:00. Čeká Vás spousta zábavy, her a tance.

0

Před 4 týdny Adam Wágner

Ústí zachraňuje zanedbané hrobky po sudetských Němcích

Ústí nad Labem převezme 96 starých hrobek sudetských Němců na sedmi hřbitovech, které dosud neměly majitele. Některé hrobky byly zanedbány již od konce války a město chce nyní o nich rozhodovat a pečovat o jejich opravu.

0

Před měsícem Adam Wágner

Čtenář roku 2024 Hynek Šalda s 140 knihami!

Tradiční ocenění Čtenář roku 2024 získal mladý čtenář Hynek Šalda, který si za rok vypůjčil více než 140 knih. Ocenění je součástí celorepublikové kampaně Březen – měsíc čtenářů.

0

Před měsícem Lenka Hubingerová

Šokující zločin v Chomutově z roku 1543 ožívá

Šokující zločin v Chomutově z roku 1543 ožívá ve zážitkové výstavě "Krvavé peníze – detektivní hra" Oblastního muzea Chomutov. V interaktivní edukační hře odehrávající se v 16. století využijete moderní technologie, hlavolamy a zhlédnete historické památky.

0

Před měsícem Jiří Padevěd

Rytíři, fakír a pohádky: zábava pro celou rodinu!

V Ústí nad Labem začíná turistická sezóna s akcí "Vítání jara na hradě Střekov" 23. dubna. Navštívit můžete rytířská vystoupení, fakíra Magmina, dětské pohádky, kreativní dílničky, prodejní stánky a další atrakce.

0

Před měsícem Rebeka Schmidt

Lesní dílny - workshop pro změnu v přírodě i životě

Lesní mysli pořádá sérii workshopů na oslavu Mezinárodního dne lesů. Kurzy vedené certifikovanými instruktory se zaměřují na prohloubení vztahu s přírodou, zlepšení fyzického a psychického zdraví, a finský koncept seberozvoje a sebepéče.

0

Před měsícem Martin Kydlíček
Ústí nad Labem