Město poskytne fotbalovému klubu pomoc

Bezúročnou zápůjčku ve výši 3,5 milionu korun schválilo Fotbalovému klubu Ústí nad Labem, a.s., zastupitelstvo.

0

Před 6 roky

Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje jednala v krajském městě

Na Krajském úřadě Ústeckého kraje v Ústí nad Labem se uskutečnilo zasedání Předsednictva Hospodářské a sociální rady ÚK. Zahájení a úvodní slovo si vzala předsedkyně HSR-ÚK Gabriela Nekolová. Členem rady je také 1. náměstek hejtmana Martin Klika.

0

Před 6 roky

Největší výstava svého druhu v Čechách odstartovala.

Litoměřické výstaviště až do soboty 22. září nabídne sortiment od květin, cibulovin, zahradního nábytku až po zahradní potřeby. I v letošním roce se v rámci slavnostního zahájení předávala také ocenění pro nejlepší výrobce regionálních potravin. V roce 2018 je navíc pavilon A již poněkolikáté zahalen do historické výzdoby jako předzvěst oslav výročí 100 let od vzniku první republiky, které se uskuteční právě v areálu Zahrady Čech poslední říjnový víkend.

0

Před 6 roky

Japonští blogeři a běžci objevují krásy Ústeckého kraje

Ústecký kraj navštěvuje stále více zahraničních turistů. V poslední době i těch ze Země vycházejícího slunce, z Japonska. Nedávno objevovali krásy regionu japonští blogeři, aby zprostředkovali svým fanouškům prostřednictvím sociálních sítí autentické zážitky z nejzajímavějších míst Ústeckého kraje. Navštívili dvě turistické destinace - Dolní Poohří a České Švýcarsko.

0

Před 6 roky

Záchranáři prověřili své schopnosti v rámci metodického cvičení v sousedním Německu

V německé Pirně se pět posádek Zdravotnické záchranné služby zúčastnilo mezinárodního metodického cvičení PREHOSPITAL CIRCLE 2018. Metodické cvičení se konalo v rámci projektu Přeshraniční spolupráce a vzdělávání v oblasti zdravotnických záchranných služeb.

0

Před 6 roky

Ústecký kraj chce díky Safety Road zachraňovat životy

Tragické dopravní nehody, doživotní následky, zmařené životy, to vše, ač o tom nechceme slyšet, často způsobují velmi mladí řidiči, ať už svou nezkušeností či nezodpovědným chováním. Upozornit na tuto problematiku, seznámit mladé se všemi riziky dopravního provozu a připravit je na poskytnutí pomoci, to vše má za úkol preventivní akce Safety Road, která se konala na krajském úřadě.

0

Před 6 roky

Projekt Vita-Min slavil úspěch na výroční konferenci programu česko-saské spolupráce

Ve Vejprtech proběhla za účasti regionálních aktérů z obou stran hranice výroční konference Programu spolupráce Česko - Sasko 2014-2020. Místo nebylo zvoleno náhodně, souměstí Vejprty/Bärenstein je zářným příkladem úspěšné přeshraniční spolupráce.

0

Před 6 roky

Stráská ocenila mladé techniky za reprezentaci na soutěži Talenty pro firmy.

Jejich funkční model lanovky ze stavebnice Merkur získal stříbro

0

Před 6 roky

Hejtman popřál prvňáčkům úspěšný start do nového školního roku

Třetího září, osmá hodina ranní, zvonění a školákům právě začal první školní den. Nejinak tomu bylo i na ZŠ Za Chlumem v Bílině, kam přišel prvňáčky pozdravit hejtman Ústeckého kraje a starosta města Oldřich Bubeníček.

0

Před 6 roky

Ústecký kraj vede v návštěvnosti přírodních turistických cílů

Agentura CzechTourism zveřejnila informace o vlastním měření návštěvnosti turistických cílů v České republice. Ústecký kraj jasně vede v kategorii Přírodní turistické cíle, kde jsou na prvním místě v celé České republice Soutěsky Kamenice v Českém Švýcarsku. Kategorii dále obsadilo České Švýcarsko hned několikrát. Třetí je Pravčická brána, páté jsou Tři prameny v Branově, šestá Gabrielina stezka ve Hřensku, sedmá Mezná ve Hřensku, osmé jsou Jetřichovické vyhlídky a desáté Kyjovské údolí.

0

Před 6 roky

Ústecký kraj prezentoval své výrobky na mezinárodním agrosalonu Země živitelka

Země živitelka, největší a nejvýznamnější agrosalon svého typu zaměřující se na zemědělský sektor napříč všemi jeho obory v České republice a na Slovensku, v letošním roce zahájil 45. ročník s podtitulem 100 let českého zemědělství. V Českých Budějovicích nesměl chybět Ústecký kraj coby úrodná zahrada Čech.

0

Před 6 roky

Strážníci kontrolovali čistotu u popelnic

Na dodržování městských vyhlášek a pořádek a čistotu u popelnic a kontejnerů se zaměřili ústečtí strážníci při třech preventivně bezpečnostních akcích v minulém týdnu.

0

Před 6 roky

V Domově důchodců v Bystřanech se slavilo. K 50. výročí přijel popřát také hejtman

Letos je to právě 50 let od vzniku Domova důchodců Bystřany na Teplicku. Kulaté výročí si přijela připomenout řada hostů a přátel domova. Pozvání přijal také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, starosta obce Bystřany Ivan Vinický, primátor Teplic Jaroslav Kubera a řada dalších.

0

Před 6 roky

Motocyklisté se seznámili na mosteckém polygonu se zásadami bezpečného chování na silnicích

Motocyklisté jsou považováni za nejohroženější skupinu účastníků silničního provozu.

0

Před 6 roky

Aktuální informace k autobusové dopravě v Ústeckém kraji

Ústecký kraj jedná se společností TD Bus (dříve BusLine a.s.), že od 1. září převezme pod krajskou příspěvkovou organizaci Dopravní společnost Ústeckého kraje řidiče a také některé vozy v oblastech Děčínska a Ústecka.

0

Před 6 roky