Hejtman se seznámil se životem ve Slavětíně

Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček navštívil Slavětín, městys nacházející se v okrese Louny. Zde ho na radnici uvítal starosta Jaroslav Jandl. Během krátkého úvodního setkání probrali několik stěžejních témat a poté následovala prohlídka Slavětína.


Starosta v úvodu setkání hejtmanovi představil život v městysu a vize do budoucnosti. Diskutovalo se také o možnostech čerpání financí z Fondu Ústeckého kraje. Následně se spolu přesunuli do tamního kostela svatého Jakuba Většího, který je velkým lákadlem pro turisty. Jedná se o původní dochovanou románsko-gotickou jednolodní stavbu ze 14. století. Kostel je proslulý nádhernými nástěnnými malbami. Dále si hejtman za doprovodu jednatele Lukáše Suchého prohlédl Rodinnou farmu – Suchý s.r.o., která se stala Farmou roku 2004 a v roce 2016 se umístila na třetím místě. K vidění jsou zde pštrosi, lamy, ovce i kozy a téměř 200 krav, z toho několik desítek dojnic.

Předposlední zastávkou návštěvy byla vesnice Kystra - bývalý areál statku, kde se spolu se starostou Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Jiřím Hencem diskutovalo o možnostech využití opuštěného areálu. V nedalekých Radonicích se hejtman setkal se starostou Peruci Radomírem Bláhou a starostou Koštic Jaroslavem Vlasákem. Obsahem jednání byla rekonstrukce mostu přes řeku Ohři, která je v zájmu obcí sdružených v Mikroregionu Perucko.

„Vždy rád osobně zavítám do jednotlivých obcí a měst, abych s jejich vedením prodiskutoval, co jim přináší běžný život a probral témata, která obce trápí a hledat jejich řešení,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček.

Slavětín v roce 2006 obdržel zpět status městyse. Leží v krásném okolí Českého středohoří. Žije zde přes 500 obyvatel. V roce 2012 získal Slavětín diplom za vzorné vedení obecné kroniky v rámci krajského kola soutěže Vesnice roku. V roce 2014 pak diplom za údržbu veřejného prostranství. Více o městysu zde.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
20.07.2018 22:40




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy