V Domově důchodců v Bystřanech se slavilo. K 50. výročí přijel popřát také hejtman

Letos je to právě 50 let od vzniku Domova důchodců Bystřany na Teplicku. Kulaté výročí si přijela připomenout řada hostů a přátel domova. Pozvání přijal také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, starosta obce Bystřany Ivan Vinický, primátor Teplic Jaroslav Kubera a řada dalších.


V úvodu ředitelka domova Miroslava Barešová seznámila přítomné s historií domova a jeho milníky. Poté nechyběl kulturní program, o který se postaral Vláďa Hron, sopranistka Pavlína Senić, ale také pěvkyně „Žabky“ složené ze zaměstnankyň domova, které zazpívaly několik písní.

„Přeji bystřanskému domovu důchodců minimálně dalších padesát let, aby měl i nadále spokojené klienty a personál, který zde klientům podzim života zpříjemňuje, a hodně sil přeji také vedení obce, která takto velký domov důchodců zřizuje,“ řekl hejtman Oldřich Bubeníček v úvodu setkání.

Domov důchodců Bystřany sídlí v nově zrekonstruované čtyřpatrové budově nedaleko centra obce Bystřany u Teplic. Domov důchodců  je  v provozu od roku 1968. Od roku 1996 je domov zřizován obcí Bystřany a postupně prošel rekonstrukcí a rozšířením ubytovacích  prostor. Je obklopen velkou zahradou, která je  přístupna i klientům se zhoršenými pohybovými schopnostmi. Domov je certifikovaným pracovištěm a má kapacitu téměř 200 klientů. Více o domově na www.dd-bystrany.cz


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.08.2018 20:20




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy