Kde se nevyplatí šetřit u herního notebooku?

0

herní notebook, cena, pořízení kvalitního herního notebooku, repasované notebooky


Přemýšlíte o pořízení kvalitního herního notebooku, ale nechcete za něj utratit celou výplatu?

Přemýšlíte o pořízení kvalitního herního notebooku, ale nechcete za něj utratit celou výplatu? Pak máte několik možností. Buď zvolíte kompromis mezi cenou a vybavením anebo budete investovat raději do repasovaného modelu, který vám umožní užít si naplno skvělý herní výkon bez výraznějšího omezení a jehož cena vás nezruinuje. Kterou cestou se vydáte?

Všechny repasované notebooky jsou před prodejem důkladně otestovány
Pořízení repasovaného notebooku neznamená vždy jen nejistou investici do počítačového vybavení, u něhož nemáte potuchy, v jakém se nachází stavu. Ta by vás samozřejmě čekala v případě, že byste se rozhodli pořídit notebook od fyzické osoby. 
Půjdete-li na to ale chytřeji a vsadíte-li na ověřené stroje z různých předváděcích akcí, firemních leasingů a podobných zdrojů, můžete si být jisti, že za své peníze dostanete velice kvalitní „železo“, které před opětovným vstupem na trh prošlo náročným testováním všech součástí. 
 
Příjemným bonusem navíc je 12měsíční záruka, kterou dostanete automaticky ke každému modelu.

Jaké jsou výhody repasovaných herních notebooků?
Zvolíte-li cestu pořízení repasovaného herního notebooku, dostanete možnost užít si kvalitnějšího výkonu a výkonnějších komponent za stejné peníze jako v případě pořízení levnějšího nového herního notebooku. 
Za své prostředky tak dostanete jednoznačně více. Tuto možnost využívají např. klienti prodejce inComputer.cz již 15 let. Jejich spokojenost a dlouhá životnost jejich notebooků na hry jsou důvodem toho, proč se k nám rádi vracejí.

Na co byste si měli dát pozor při výběru herního notebooku?
Rozhodně nešetřete na nejdůležitějších komponentech. Těmi jsou zejména:

• procesor, 
• operační paměť,
• pak také grafická karta
• a disk.

V případě procesoru vsaďte na co nejvyšší řadu, kterou jednoduše poznáte podle vyšší číslovky. Například třídy procesorů Intel nesou označení Core i5 nebo i7. Vyšší řada je samozřejmě výkonnější, ale také dražší. 
U repasovaného herního notebooku však rozdíl v ceně jednotlivých řad nebude tak velký. Určitě si ale všímejte typu procesoru. Ten herní poznáte podle akronymu HQ. Herní maniaci ocení také výkonnou grafickou kartu
 
Nejčastěji se v jejím případě setkáte se značkou Nvidia následovanou v těsném závěsu neméně známou AMD. U grafické karty vyžadujte alespoň 4 GB interní paměti. Samozřejmě čím více, tím lépe. 
Šetření se nevyplácí ani v případě operační paměti. Právě ta je totiž zodpovědná za celkový chod stroje a nezasekávání v důležitých okamžicích hry. Většina herních notebooků má k dispozici dva paměťové sloty, proto je možné svůj stroj opravdu vyšperkovat. Maximálně mu můžete dopřát až 2 x 16 GB operační paměti v případě typu DDR4 a věřte tomu, že se vám za vaši investici náležitě odmění. 
Vložené prostředky se bohatě vrátí i v případě disku. Ten je sice možno dodatečně vyměnit, počítat ale musíte s přesunem dat, což není nic příjemného. Proto je potřeba se na dostatečnou kapacitu disku zaměřit již při samotné koupi herního notebooku. 
Méně poruchové a odolné vůči nárazům jsou rychlejší SSD disky, kterým dává většina uživatelů v současné době přednost. Důležitá je také kapacita disku. Za kompromis lze považovat úložný prostor o velikosti 512 GB. Ten by průměrnému hráči měl několik měsíců vydržet. 
Jestliže jste mnohem větší herní nadšenec, nebojte se investovat do SSD disku s kapacitou 1 TB. Počítat musíte ale s přibližně o 30 % vyšší investicí, což se vzhledem ke kapacitě jednoznačně vyplatí.


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář