Město pomohlo dvacetiletému Lukášovi a jeho mamince darováním polohovací postele

0

město pomohlo, darování, polohovací postel, sbírkový účet


Chomutov, 19. října 2020 – Prostřednictvím sbírkového účtu přispěli lidé na nákup polohovacího dvoulůžka pro Lukáše Heřmánka.

"Lukáš je jedním z potřebných, kterému můžeme pomoci díky veřejnosti přispívající na sbírkový účet Chomutov pomáhá. Nová polohovací postel mu dá více komfortu a jeho mamince pomůže při každodenní péči. Připravujeme pomoc i dalším potřebným obyvatelům města, o konkrétních krocích budeme vždy informovat, aby přispívající lidé věděli, na co byly finanční prostředky použité,” vysvětlila vedoucí odboru sociálních věcí Kamila Faiglová.

Dvacetiletý Lukáš trpí autismem s diagnostikovaným ADHD, žije se svou maminkou. Oba přišli o své milované a oba postihly vážné nemoci a to pouze během pár let. Město Chomutov díky příspěvkům veřejnosti mohlo rodině předat novou dvoulůžkovou polohovací postel v hodnotě dvacet tisíc korun. „Jsem opravdu velmi potěšen tím, že jsme mohli Lukášovi a jeho mamince pomoci, držím jim palce,“ řekl náměstek primátora Milan Märc. Dar je pro tuto rodinu velká pomoc. „Velmi mi usnadní manipulaci se synem, hlavně v momentech, kdy je mu špatně. Dříve jsem ho musela podkládat polštáři do potřebné polohy, bylo to pro mne namáhavé,“ uvedla Martina Heřmánková.

Zdroj: web, město Chomutov.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář