ZPRÁVY Kultura Ústí nad Labem, Ústecký kraj

Pánská obuv na letní turistiku

Léto je v plném proudu a vy stále nevíte, jakou obuv zvolit na procházky přírodou? Nevadí! Na následujících řádcích se dočtete, podle jakých kritérií vybírat kvalitní pánské boty na turistiku a jak se o ně vhodně starat, aby nám vydržely sloužit co nejdelší časové období.

0

Včera Mediální skupina Region24

Moldava pořádá e-aukci na zchátralou staniční budovu

Obec Moldava se již pět let snaží prodat zchátralou památkově chráněnou staniční budovu. Stavbu obohatila o sousední pozemek kvůli nedostatku parkování.

0

Před týdnem Jiřina Suchorová

Historická maringotka z 20. let opět září v Jirkově

Renovační tým vedený Tomášem Bártou úspěšně zrestauroval historickou maringotku z 20. let, původně vyrobenou v Hannoveru. Proces, zahrnující až 20 různých profesí, trval přes rok. Maringotka, nyní ve stylu Art Deco, byla převezena do Jirkova.

0

Před týdnem Jiřina Suchorová

Kouzlo Hudby na Jezeří: Koncert pro Přátele č. VI

V sobotu 27. července 2024 se na zámku Jezeří odehraje výjimečný komorní koncert, kde zazáří člen České filharmonie Lukáš Moťka a klavíristka Anna Gaálová. Nenechte si ujít večer plný nádherné hudby v podání našich předních umělců..

0

Před týdnem Michaela Prokopová

Skvělý Beach Volejbalový Turnaj v Želevicích

V sobotu 20. července 2024 se v Želevicích uskuteční osmý ročník Beach volejbalového turnaje smíšených trojic. Přijďte si užít den plný sportu, dobrého jídla a osvěžení u řeky Ohře.

0

Před týdnem Miroslav Pucholt

TOP Květinové Ústí 2024: Šance na výhry v druhé polovině

Ústí nad Labem pořádá šestý ročník soutěže TOP Květinové Ústí 2024, kde obyvatelé do konce srpna ukazují své květinové výzdoby. Soutěž podporuje BAUHAUS a Globus Trmice.

0

Před 2 týdny Adam Wágner

Osecké koupaliště uzavřeno kvůli nevyhovující kvalitě vody

Osecké koupaliště čelí problému s kvalitou vody, způsobenému sinicemi. Nyní hledá řešení včetně přechodu na kategorii „umělé koupaliště“, což by umožnilo chlorování vody, nebo aplikaci čistících bakterií.

0

Před 2 týdny Adam Wágner

Zoopark oplakává tuleň Kaška: milovaná ikona nás opustila

V chomutovském zooparku byl uspán oblíbený tuleň Kašek kvůli vážným zdravotním problémům, které se zhoršily. Vedoucí zoologie Miroslav Brtnický uvedl, že Kašek už nebyl aktivní, nepřijímal potravu a měl problémy s oběhovým systémem.

0

Před 2 týdny Jiřina Suchorová

Jezero Most - sportovní ráj s čistou vodou a psími plážemi

Jezero Most, blízko stejnojmenného města, nabízí čistou vodu, oblázkové pláže, zdarma parkování a vstup, moderní zázemí, sportoviště, cyklostezku a psí pláže.

0

Před 3 týdny Lenka Hubingerová

Kolaps vyhlídkové plošiny. Policie obvinila dvě osoby

Policie obvinila jednu fyzickou a jednu právnickou osobu z trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti v souvislosti s kolapsem vyhlídkové plošiny v Markvarticích na Děčínsku, který způsobil zranění osmi dětem a jejich praktikantovi.

0

Před 3 týdny Jiří Padevěd

QR Soutěž v Ústí láká k objevování města

V Ústí nad Labem probíhá soutěž s QR kódy a otázkami, která zve k prozkoumávání města. Účastníci si vyzvednou zápisovou skládačku s deseti lokalitami, kde najdou QR kódy.

0

Před 4 týdny Miroslav Pucholt

Hotové byty v Matiční ulici. Pomoc pro rodiče a ženy v krizi

Rekonstrukce bytového domu v Matiční ulici je dokončena. Vytvořeny byly tři krizové a nájemní byty, které pomohou osamělým rodičům a ženám v krizi. Projekt podpořil Ústecký kraj jedním milionem korun z celkových nákladů 4,2 milionu Kč.

0

Před měsícem Miroslav Pucholt

Ústí nad Labem získalo milionovou dotaci na prevenci kriminality

Město Ústí nad Labem získalo dotaci od Ministerstva vnitra ČR v celkové výši 1 145 000 Kč na dva projekty prevence kriminality.

0

Před měsícem Adam Wágner

Úspěch škol z Ústeckého kraje v digitálních kompetencích

Školy a učitelé z Ústeckého kraje dosáhli významných úspěchů v Národní soutěži škol v digitálních kompetencích 2024, která hodnotila mimo jiné certifikační zkoušky ECDL.

0

Před měsícem Michaela Prokopová
Ústí nad Labem