ZPRÁVY Kultura Ústecký kraj

Čtenář roku 2024 Hynek Šalda s 140 knihami!

Tradiční ocenění Čtenář roku 2024 získal mladý čtenář Hynek Šalda, který si za rok vypůjčil více než 140 knih. Ocenění je součástí celorepublikové kampaně Březen – měsíc čtenářů.

0

Před 2 dny Lenka Hubingerová

Šokující zločin v Chomutově z roku 1543 ožívá

Šokující zločin v Chomutově z roku 1543 ožívá ve zážitkové výstavě "Krvavé peníze – detektivní hra" Oblastního muzea Chomutov. V interaktivní edukační hře odehrávající se v 16. století využijete moderní technologie, hlavolamy a zhlédnete historické památky.

0

Před 3 dny Jiří Padevěd

Rytíři, fakír a pohádky: zábava pro celou rodinu!

V Ústí nad Labem začíná turistická sezóna s akcí "Vítání jara na hradě Střekov" 23. dubna. Navštívit můžete rytířská vystoupení, fakíra Magmina, dětské pohádky, kreativní dílničky, prodejní stánky a další atrakce.

0

Před 6 dny Rebeka Schmidt

Lesní dílny - workshop pro změnu v přírodě i životě

Lesní mysli pořádá sérii workshopů na oslavu Mezinárodního dne lesů. Kurzy vedené certifikovanými instruktory se zaměřují na prohloubení vztahu s přírodou, zlepšení fyzického a psychického zdraví, a finský koncept seberozvoje a sebepéče.

0

Před týdnem Martin Kydlíček

Oživení prastaré tradice v Mikulášovicích

Na teplickém zámku proběhne Velikonoční dílna a unikátní přednáška Mgr. Josefa Rybánského o obnovené Velikonoční jízdě Mikulášovic. Tato tradice láká návštěvníky z celého Ústeckého kraje a spojuje historii, lidové umění a současnou kulturu.

0

Před týdnem Martin Kydlíček

12 milionů korun z fondu pro kulturní zařízení v Ústeckém kraji

Podpora kultury v Ústeckém kraji pokračuje, kulturní instituce získají 12 milionů korun z Regionálního podpůrného fondu. Investice přichází z Programu podpory aktivit stálých profesionálních divadelních souborů a hudebních těles působících v kraji. Úspěch dotačního programu ukazuje, že investice do kultury se stále vyplatí.

0

Před 2 týdny Martin Kydlíček

Výstava starých kol a cyklistických kuriozit láká do Loun

Lounská výstava "Vysoké kolo a nemravná baronka" představuje začátky cyklistiky v regionu i v celostátním měřítku. Expozice zahrnuje historické artefakty, vysoké kolo, český model Favorit a příběh průkopnice dámské cyklistiky, baronky Boženy Audrlické. Výstava trvá do 7. dubna.

0

Před 3 týdny Martin Kydlíček

Od undergroundu k mezinárodnímu úspěchu

Výstava "Martin Mainer – druhé dežavy" představuje širokou škálu děl tohoto respektovaného českého umělce, včetně jeho inovativních prací z 80. a 90. let a současných děl. Probíhá v Severočeské galerii výtvarného umění v Litoměřicích do 26. května 2024. Nezmeškejte příležitost poznat svět Mainerova umění.

0

Před 3 týdny Lenka Hubingerová

Rozhledna láká milovníky výšlapů: Jedinečný zážitek čeká v Ledvicích

V březnu a dubnu nabízí Infocentrum Skupiny ČEZ veřejnosti jedinečnou příležitost navštívit nejvyšší rozhlednu Česka, která se nachází na elektrárně Ledvice. Výšlap na rozhlednu poskytuje adrenalinový zážitek a úžasný výhled. Kapacita akce je z bezpečnostních důvodů omezena na 20 osob.

0

Před 4 týdny Martin Kydlíček

Miliony artefaktů objeveny při stavbě dálnic na východě Čech

Východní Čechy zažívají největší záchranný archeologický výzkum v historii, který provází stavbu dálnic D35 a D11. Denně jsou odkrývány miliony artefaktů, měnící pohled na českou historii. Archeologové teď v zimě katalogizují a zkoumají nálezy, což bude trvat roky.

0

Před 4 týdny Lenka Hubingerová

Mimořádná prohlídka Teplic připomíná 390 let historie a oslavuje den průvodců

Objevte Teplice za pomoci průvodce při slavnostní prohlídce města v neděli 25. února. Tato unikátní akce oslavuje 390. výročí významné historické události. Navštivte jedinečné památky, nádhernou architekturu a objevujte tajemství tohoto malebného lázeňského města.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Lipovská Zabijačka a Maškaráda: Tradice, Chutě a Zábava Pro Celou Rodinu

Lipovská zabijačka s maškarádou nabídne zábavu a chuťovky pro celou rodinu. Návštěvníci se mohou těšit na ukázku domácí zabijačky, ochutnávku tradičních dobrot, dětské dílny, maškarní masky a soutěže pro všechny věkové kategorie. Akce je doprovázena živou hudbou a veselou atmosférou.

0

Před měsícem Martin Kydlíček

Severočeská filharmonie oživuje kulturu s Beethovenovým festivalem

Severočeská filharmonie Teplice pořádá Hudební festival Ludwiga van Beethovena, který patří k předním kulturním událostem a přitahuje milovníky vážné hudby z celého světa. Festival začal v roce 1964 a od roku 2004 se rozrostl na 20 koncertů v Ústeckém kraji. Filharmonie přispívá k kulturnímu obrazu regionu a sdružuje nejlepší umělce.

0

Před měsícem Mediální skupina Region24

Zastav čas v unikátní sušárně chmele: Prostor pro umění, workshopy a farmářské produkty

Galeriér, nový výstavní prostor, představuje unikátní koncept spojující umělecký ateliér, výstavní galerii a farmářské produkty. Projekt se nachází v prostředí staré sušárny chmele a podporuje místní umělce a výrobce. Galeriér nabízí prodej umění i lokálních produktů, různé workshopy a kurzy a klidné prostředí pro inspiraci.

0

Před měsícem Mediální skupina Region24
Ústí nad Labem