Děti si ve Varnsdorfu vyzkoušely, jak jsou na tom s fyzickou zdatností

0

Areál za sportovní halou ve Varnsdorfu se stal dějištěm zápolení dětí školou povinných při aktivitách s názvem Army Test.

Areál za sportovní halou ve Varnsdorfu se stal dějištěm zápolení dětí školou povinných při aktivitách s názvem Army Test. Tuto akci organizuje Asociace pro podporu aktivní zálohy ve spolupráci s Krajským úřadem Ústeckého kraje. Záštitu poskytl náměstek hejtmana Ústeckého kraje Petr Šmíd

Děti si tak vyzkoušely o něco víc náročnou formu tělesné výchovy. Army test se skládal z pěti disciplín. Známkování dětských výkonů bylo přímo úměrné jejich věku tak, aby každé dítě úkoly zvládlo. Ze sportovního dne si tak každý odnesl nejen spoustu zážitků, ale také diplomy a věcné ceny.

Ústecký kraj již dlouhodobě finančně podporuje sportování dětí; a to převážně v rámci celostátního programu Atletika pro děti. Letos si mohly děti zazávodit například u jezera Milada na Ústecku, v Chomutově, Bílině a v Děčíně. Na červnovém Zastupitelstvu Ústeckého kraje byla dodatečně schválena žádost na finanční podporu ve výši jednoho milionu korun (pro všechny čtyři akce), přičemž z finančního příspěvku budou financovány ukázkové akce projektu a návazně i nový projekt Pohybová gramotnost zaměřený na rozšíření věkové kategorie nad 12 let a na sportování rodičů s dětmi.

 

Projekt bude představen široké veřejnosti za účasti špičkových atletů. Dále se z příspěvku pořídí sportovní sady, které budou sloužit k pravidelnému sportování dětí a zajistí se školení a metodické materiály pro trenéry a lektory.

 

Český atletický svaz ve spolupráci s Krajským úřadem Ústeckého kraje navíc do budoucna usiluje o vybudování Olympijského parku právě na území Ústeckého kraje během letních olympijských her 2020, které se budou konat v japonském Tokiu. V roce 2016, kdy se v Riu uskutečnila zatím poslední letní olympiáda, byl na Lipně vybudován Olympijský park, který sklidil samé pozitivní ohlasy.


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář