Na 31. ročníku Mezinárodního etapového cyklistického závodu žen Tour de Feminin 2018, Memroiálu Šárky Víchové, triumfovala Američanka, Nosková skončila šestá

0

Šluknovský výběžek znovu po roce hostil prestižní Mezinárodní etapový cyklistický závod žen Tour de Feminin, Memoriálu Šárky Víchové, který se letos konal již po jedenatřicáté. Téměř 160 účastnic se utkalo o prvenství v kopcovité krajině Českého Švýcarska.

Šluknovský výběžek znovu po roce hostil prestižní Mezinárodní etapový cyklistický závod žen Tour de Feminin, Memoriálu Šárky Víchové, který se letos konal již po jedenatřicáté. Téměř 160 účastnic se utkalo o prvenství v kopcovité krajině Českého Švýcarska. Čtyřdenní závod rozdělený do pěti etap nakonec vyhrála Američanka Leah Thomas, nejlepší česká závodnice a vrchařská specialistka Nikola Nosková skončila na šestém místě. Tisková zpráva ze dne 9. července 2018

Čtvrtečního zahájení se zúčastnil také hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček, který celý závod odstartoval. V neděli vítězkám poblahopřál náměstek hejtmana pro oblast školství, mládeže a sportu Petr Šmíd i krajský zastupitel Pavel Vodseďálek. Ředitel závodu Jiří Vích převzal z rukou náměstka hejtmana Petra Šmída certifikát o zařazení závodu do programu Rodinné stříbro Ústeckého kraje, kterého je tento cyklistický podnik součástí.

 

Závod se každoročně jede v oblasti Šluknovského výběžku. Tratě vedly centrem Národního parku Českého Švýcarska a Lužických hor. Start i cíl závodu byl v Krásné Lípě, závodnice při jednotlivých etapách zavítaly též do Jetřichovic, Varnsdorfu a také do Chřibské. Závěrečnou etapu s dojezdem na Křinickém náměstí v Krásné Lípě vyhrála před absolutní vítězkou z USA Belgičanka Sofie de Vuyst. Třetí dojela Ruska Elizaveta Oshurkova.

 

Od začátku historie Tour de Feminin stojí u rozvoje závodu její ředitel Jiří Vích, který dokonce v roce 2017 získal Cenu hejtmana Ústeckého kraje za zásluhy v rozvoji sportu.


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář