O Velikonocích probíhaly kontroly na silnicích

LITOMĚŘICKO – Nejčastějším prohřeškem byla rychlost jízdy…


O Velikonocích probíhaly kontroly na silnicích LITOMĚŘICKO – Nejčastějším prohřeškem byla rychlost jízdy…  V souvislosti s velikonočními svátky přijali také litoměřičtí policisté opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu. S ohledem na charakter svátků, byl předpoklad zvýšené konzumace alkoholu, a proto se více zaměřili také na tuto skutečnost. DBA Velikonoce V průběhu svátků bylo v rámci opatření na silnicích našeho okresu zkontrolováno více jak 6 desítek vozidel. Policisté zjistili 42 případů porušení zákona. Nejčastějším prohřeškem řidičů bylo překročení stanovené rychlosti jízdy ve 30 případech, následoval nevyhovující technický stav vozidel 10x,  dále byl zjištěn jeden případ nevyužití bezpečnostních pásů za jízdy a jeden s nevyužitím zádržného systému. V ostatních případech se jednalo o jiné porušení zákona.
Pozitivní dechová zkouška na alkohol byla zjištěna u jednoho z kontrolovaných řidičů.
Nejvyšší překročení povolené rychlosti, zaznamenali policisté v obci Žalhostice, kde byl kontrolován řidič jedoucí 79 km/h.
  Kromě dopravních kontrol zaměstnala dopravní policisty také dopravní nehoda v obci Třebušín, která se odehrála na velikonoční pondělí. V časných ranních hodinách tam dvaatřicetiletá řidička jedoucí se svým vozem po místní komunikaci, vyjela přes obrubník na parkovací plochu, kde narazila do zde zaparkovaného vozidla, které bylo tlačeno a následně vraženo do dalšího zde zaparkovaného vozu. Po dopravní nehodě byla řidička podrobena dechovým zkouškám na alkohol, které byly pozitivní s výsledky přesahujícími opakovaně 1,9 promile. Nehoda se obešla bez zranění osob. Celková škoda je odhadována na více než 35 tisíc korun. Příčiny a okolnosti uvedené nehody jsou předmětem dalšího šetření policistů. Nehoda Třebušín 2. dubna 2024
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy