Spolupráce POLICIE ČR a HORSKÉ SLUŽBY při pátrání

ÚSTECKÝ KRAJ – Společně nasazeni v okolí Žihle s vědomím, že zachránit lidský život je jejich společný cíl.


Spolupráce POLICIE ČR a HORSKÉ SLUŽBY při pátrání ÚSTECKÝ KRAJ – Společně nasazeni v okolí Žihle s vědomím, že zachránit lidský život je jejich společný cíl.  V úterních odpoledních hodinách 27. února přijali policisté na lince 158 oznámení o pohřešování devětašedesátiletého muže ze Žatecka. Dle posledních informací byl muž naposledy viděn ve svém zaměstnání, a to v Žihli. Tam nechal většinu svých osobních věcí a zmizel neznámo kam. Dle policistů byla poslední zjištěná poloha v okolí Žihle.

 Právě toto oznámení bylo důvodem zorganizování pátrací akce v lese nedaleko zaměstnání pohřešovaného. Při propátrávání lesního porostu spolupracovali nejen policisté napříč kraji a útvary, ale také Horská služba Krušné Hory, jednotka sboru dobrovolných hasičů anebo Letecká služba PČR.

 I přestože kompetence Horské služby Krušné Hory jsou z větší části především na horách, neváhali a vyhověli se svými služebními psy potřebám policie při pátraní. Po důmyslném vytyčení sektorů se společně s policejními psovody a dalšími účastníky pátrací akce vydali do hustého porostu a náročného terénu. Právě záchranář z horské služby se svým čtyřnohým parťákem nalezl pohřešovaného muže.

 Opět se jednalo o ukázkovou spolupráci Policie ČR, Horské služby ČR a dalších složek IZS při pátrání po pohřešované osobě s využitím psovodů PČR a HS.   1. března 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.03.2024 10:13



0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy