Velikonoce se blíží a kapsáři také „nakupují“…

LITOMĚŘICKO – Kradou bleskově a nepozorovaně!


Velikonoce se blíží a kapsáři také „nakupují“… LITOMĚŘICKO – Kradou bleskově a nepozorovaně!  Rájem pro kapsáře jsou velké nákupy a množství lidí před svátečními dny. Využívají své příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení se svými osobními věcmi. Kradou bleskově a nepozorovaně. Mají krádež předem pečlivě nacvičenou a často kradou ve skupinách. V tomto období se také častěji vydává k větším nákupním centrům smíšená hlídka Policie ČR a Městské policie Litoměřice.
Policisté a strážníci předávají nakupujícím občanům, především pak starším osobám, preventivní informace a letáčky. Připomínají, jak je důležité, mít své osobní věci neustále pod kontrolou. Upozorňují také na možnost krádeže viditelně umístěných cenností ze zaparkovaných vozidel.
Při těchto akcích si častou vyslechnou od některých občanů jejich smutnou osobní zkušenost s kapsářem.
Preventivní projekty „Pozor na zloděje“ a „Auto není trezor“ jsou zaměřeny na majetkovou trestnou činnost a probíhají v Litoměřicích opakovaně v průběhu celého roku. Zejména pak v období před svátečními dny, kdy lidé více nakupují a větší koncentrace osob, shon a nepozornost přitahují kapesní zloděje. V Litoměřicích tyto preventivní projekty probíhají za velké podpory města, které zajišťuje preventivní materiály a letáky pro oslovené občany. Dávejte si pozor na kapsáře a mějte své věci neustále pod kontrolou! Vyhnete se tak nepříjemným zjištěním, stresům a zbytečnému vyřizování spojeného s odcizením dokladů, platebních karet, mobilních telefonů apod. NENAHRÁVEJTE KAPSÁŘŮM– SNAŽTE SE CHOVAT TAK, ABYSTE SE NESTALI OBĚTÍ JEJICH OBĚTÍ!!! Pokud vás taková nepříjemná situace potká a stanete se obětí trestného činu, volejte na linku 158. 26. března 2024
nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy