Hasiči ze Stebna, Krásné Lípy, Košťan, Libouchce a Rumburku dostali novou techniku

Sobota pod Hazmburkem patřila hasičskému sportu. V Klapý se konalo sedmé kolo TFA ligy Severu. Při této slavnostní příležitosti předal hejtman Ústeckého kraje hasičům ze Stebna, Krásné Lípy, Košťan, Libouchce a Rumburku novou a moderní techniku. Ta hasičským jednotkám pomůže lépe reagovat na krizové situace a zefektivní jejich zásahy.


„Každý rok předáváme zřizovatelům jednotek sboru dobrovolných hasičů obcí dary, které zakoupil Ústecký kraj a které mají těmto jednotkám zvýšit jejich akceschopnost a připravenost k řešení mimořádných událostí. Jaké prostředky je potřeba koupit, a která jednotka je nejvíce potřebuje, navrhuje Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje. V minulosti jsme již předávali třeba požární stříkačky, dýchací přístroje anebo osobní ochranné prostředky. Stejně jako teď, i v minulosti proběhlo předání materiálu na velkých akcích spojených s hasičským sportem,“ přiblížil podporu hasičů hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. 

Obec Stebno, město Krásná Lípa a město Košťany převzaly speciální dvouosé požární přívěsy se specifickou výbavou k nouzovému ubytování osob. Součástí výbavy přívěsů jsou stany, vytápění, elektrocentrály, osvětlení, prostředky na sezení či ležení nebo pro zajištění občerstvení. Celková hodnota jednoho přívěsu činí 1 283 084 korun. Nákup techniky tak celkově vyšel na 3 849 252 korun. Přívěsy byly vysoutěženy již v roce 2022 a dodány v letošním roce.

Obec Libouchec a město Rumburk získaly speciální terénní vozidla SxS, obecně známé jako čtyřkolky. Obě hasičské jednotky působí v místech, kde příroda vytváří velmi obtížný terén a zkušenost z loňského požáru v Národním parku České Švýcarsko prokázala, že v takovém prostředí jsou vozidla SxS vysoce užitečná. Je proto skvělou zprávou, že jimi budou disponovat další hasičské jednotky v blízkosti zasažené oblasti. Jednotky sboru dobrovolných hasičů dostala terénní vozidla s plnou výbavou, včetně výměnných sněhových pásů, přepravního přívěsu a hasicího zařízení. Nákup jednoho speciálu vyšel na 1 836 932,46 korun. Celková suma za oba stroje tak dosahuje 3 673 864,92 korun.

Zdroj: TZ Kr-Ustecky.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 09.10.2023 14:26




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy