Hejtman popřál prvňáčkům úspěšný start do nového školního roku

Třetího září, osmá hodina ranní, zvonění a školákům právě začal první školní den. Nejinak tomu bylo i na ZŠ Za Chlumem v Bílině, kam přišel prvňáčky pozdravit hejtman Ústeckého kraje a starosta města Oldřich Bubeníček.


„Paní učitelka se na vás, milé děti, moc těšila. Naučí vás tento rok veškeré základy, které se vám potom budou hodit v dalších ročnících. Chtěl bych vám také popřát, abyste se vždy do školy těšily, na kamarády nebo i na to, co se zde nového naučíte,“ řekl v 1. A hejtman Oldřich Bubeníček.

Letos se na jedné ze tří bílinských základních škol otevřely tři třídy pro prvňáčky a jedna přípravka. Sem přišel pozdravit děti v doprovodu nové ředitelky školy Barbory Schneiderové také ředitel mosteckého autodromu Ivo Diviš.

I letos totiž čekaly na lavicích pro všechny prvňáčky z Ústeckého kraje balíčky s reflexními páskami, přívěšky, pexesem či omalovánkami. To vše v rámci projektu Bezpečně do škol, do kterého se již potřetí zapojil Ústecký kraj, krajská dopravní policie, BESIP, Hitrádio FM a nově také mostecký autodrom. Ústecký kraj i v letošním roce projekt podpořil částkou půl milionu korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 04.09.2018 06:48




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy