Hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera navštívili mladí mistři světa

Sport je nedílnou součástí lidských životů, prospívá tělu a velebí duši. Skrývá se za ním však také spousta dřiny, sebekázně a odpírání. Své o tom vědí i mladí mistři světa, kteří včera navštívili kancelář hejtmana Jana Schillera – florbalista Ondřej Kawulok a čtveřice veslařů Daniel Nosek, Tomáš Šišma, Dalibor Neděla a Filip Zima.


Mít na svém území hned několik mistrů světa v kategoriích do 23 let je pro Ústecký kraj velký sportovní úspěch, který nemohl zůstat bez povšimnutí hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera a radní pro oblast školství, mládeže a sportu Jindry Zalabákové, kteří se se „zlatými“ sportovci včera osobně sešli v Ústí nad Labem v kanceláři hejtmana na Krajském úřadě. „Jste jedni z nejlepších mladých sportovců v republice, dovolte mi srdečně vám poblahopřát k tak nebývalým sportovním úspěchům,“ přivítal hejtman s úsměvem mladé sportovní talenty na včerejší schůzce.

Ondřej Kawulok, juniorský mistr světa ve florbale, se tomuto sportu věnuje již od roku 2011. Ondřej je útočník hrající na pravou stranu – těch je obecně mezi hráči florbalu méně, a tak je pro svůj tým výtečnou posilou při přesilových hrách. Je studentem Gymnázia Dr. Václava Šmejkala v Ústí nad Labem a kromě titulu mistra světa je také nadějným studentem. Ondřeje baví jazyky a do budoucna by své studium rád ubíral humanitním směrem. Na mistrovství světa začínal hrát ve třetí lajně, odkud se postupně vypracoval až do elitní první lajny, kde hrál na pozici obránce. Je jedním ze tří hráčů, kteří byli nominování z druhé nejvyšší mužské soutěže, zbytek hráčů byl nominován z nejvyšší mužské soutěže. „Není to jenom tak, minimálně čtyřikrát do týdne mám trénink a každý víkend zápas,“ poznamenal Ondřej při rozhovoru s panem hejtmanem. „Myslím si, že to má opravu vydřené, vždyť tomu obětuje podstatnou část svého volného času a energie,“ doplnila Ondřejova maminka Gabriela, která ho na setkání s hejtmanem doprovázela. „Dva roky jsme na tom makali a zápasy a vše kolem toho jsme si maximálně užili,“ sršeli optimismem manažer oddílu Florbalu Ústí nad Labem David Stummer a PR manažer týmu Jiří Horák.

Hejtman přijal také čtveřici veslařů, kteří na letošním mistrovství světa veslařů do 23 let získali zlaté medaile. Mistrovství světa veslařů hostila špičková Labe Aréna Ústeckého kraje v Račicích, která je národním olympijským centrem vodních sportů. Zlatou párovou čtyřku tvoří Daniel Nosek, Tomáš Šišma, Dalibor Neděla a Filip Zima, kteří dorazili za hejtmanem v doprovodu Jana Navrátila, hlavního trenéra Českého veslařského klubu Praha, a Michala Kurfirsta, ředitele Labe Arény. Čtveřice si povídala s hejtmanem o náročnosti přípravy, rituálech před plavbou, ale i o dopadu covidu-19 na fyzický stav sportovce. Nemoc totiž prodělali kompletně všichni členové týmu.


Více informací o ústeckém florbale najdete na webových stránkách klubu:

https://www.florbalusti.cz/uvodni_strana 

Více informací o Českém veslařském svazu najdete na webových stránkách svazu:

https://www.veslo.cz/ 


Zodpovídá: Bc. Jan Nový


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 21.09.2021 16:06




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy