Hromadná srážka aut na silnici: jeden zraněný, řetězový efekt vyšetřují hasiči

Nehoda čtyř aut v centru Ústí nad Labem způsobila dopravní komplikace. Viník měl v krvi 1,52 promile alkoholu a nedodržel dostatečný odstup, což vyústilo v řetězovou reakci a zranění jedné osoby.


Občané Ústí nad Labem zažili tento týden šok, když došlo k hromadné nehodě čtyř aut uprostřed města. Situaci způsobil řidič, který pod vlivem alkoholu narazil do vozidla před ním. Následkem této kolize došlo k řetězové reakci, při které se srazila další vozidla na silnici. Mluvčí policie Veronika Hyšplerová událost komentovala a sdělila, že řidič měl v těle 1,52 promile alkoholu.

Jak se to přesně stalo? Podívejme se na průběh tragické události. Řidič, který měl ve své krvi naměřeno 1,52 promile, neudržel dostatečný odstup od vozidla jedoucího před ním. Tento nedostatečný odstup způsobil, že do něj za jízdy narazil. Tím spustil řetězovou reakci, při které se několik dalších vozidel na silnici srazilo. V důsledku nehody se zranila jedna osoba, kterou záchranáři na místě ošetřili a následně ponechali doma. Kromě zranění došlo i ke značným materiálním škodám na vozidlech.

Mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník uvedl, že zraněná osoba dostala ošetření přímo na místě nehody a poté jí bylo umožněno odejít. Ona oběť nehody, která nepotřebovala další lékařskou péči, následně vyjádřila hluboké poděkování záchranářům za jejich práci v takových extrémních situacích. Hasiči, kteří dorazili na místo činu, provedli preventivní protipožární ošetření, aby se zabránilo případnému vzniku požáru, který by zhoršil situaci.

Mapy, které poskytuje firma ©SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap, pomáhají ilustrovat místo nehody a její okolí. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více informací o této společnosti naleznete na www.shocart.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 28.01.2024 23:52



0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy