Izraelská velvyslankyně Azari děkuje Ústeckému kraji za podporu

Ústecký kraj navštívila izraelská velvyslankyně Anna Azari. Setkala se s představiteli kraje, diskutovala o podpoře Izraele, národnostních menšinách a čistých zdrojích energie.


Ústecký kraj přivítal speciální hosta: Izraelskou velvyslankyni Annu Azari

Ústí nad Labem: Ústecký kraj měl tu čest přivítat významnou návštěvu. Velvyslankyně Státu Izrael, J. E. paní Anna Azari zavítala do regionu na pozvání hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera a předsedkyně výboru pro národnostní menšiny Karolíny Žákovské.

První den své návštěvy věnovala velvyslankyně rozsáhlému jednání se zmíněnými představiteli Ústeckého kraje. Její hlavní poděkování patřilo kraji za výraznou finanční podporu, kterou Izrael obdržel na obnovu své infrastruktury. Schiller v reakci vyjádřil, že Ústecký kraj vnímá Izrael jako dlouholetého přítele a je proto přirozené mu v těžkých chvílích pomoci.

Během jednání byly rozebírány i aktuální témata, jako je postavení národnostních menšin v Ústeckém kraji, význam vzdělávání pro rozvoj regionu i přípravy na budoucí využití čistých zdrojů energie. Velvyslankyně také projevila zájem o obnovu přírodního parku České Švýcarsko po rozsáhlém požáru a o zkušenost Izraele s hospodařením s vodou.

Svou návštěvu Anna Azari zakončila v Ústí nad Labem, kde se setkala s žáky Gymnázia Jateční. Zde prezentovala projekt Cemach, jehož cílem je seznámit mladé lidi s moderním Izraelem, jako zemí plnou možností pro cestování, vzdělávání, obchod i kulturní obohacení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy