Jak imunitní systém posílit v době podzimních mlh a sychravého počasí?

Jak posílit imunitu? Začněte tím, že budete posilovat fyzickou kondici a užívat kvalitní potravinové doplňky.


2 tipy na posílení imunity

Silná obranyschopnost organismu (imunita) je důležitá, málokdy však víme, co je pro zvýšení imunity opravdu potřeba. Podzimní a zimní měsíce přináší nevlídné počasí, období chřipek a nachlazení, které mohou náš imunitní systém značně oslabit. Máme pro vás 2 tipy na posílení imunity:

1. Doplňujte správné živiny a vitamíny

Základními kameny pro lepší imunitu jsou selen, zinek, vitamin C, B6 a vitamin D. Vitamin C je nejúčinnější proti virům a je skvělým antioxidantem. Vitamin B6 pak přispívá k optimální tvorbě červených krvinek. Vitamin D krom toho, že aktivuje imunitní systém, napomáhá při hubnutí. Zinek a selen zase zabraňují tvorbě volných radikálů, které v těle způsobují oslabení imunitního systému. Co ale dělat, když je těchto důležitých látek v potravinách málo nebo je nenajdete vůbec? Nejlepší je sáhnout pro kvalitní doplňky stravy.

2. Posilujte fyzickou kondici

Kondici můžete posilovat téměř bez velkých nároků na čas nejen ve fitness ale také v domácím prostředí. Inspirovat se můžete spoustou cvičebních videí, která jsou většinou dostupná zdarma na YouTube a fungují jako skvělá inspirace. Doporučujeme cvičební videa Skinny Girls. Stačí si doma najít volné místo a chvíli pro sebe. Cvičit můžete s vlastním tělem a není potřeba dokupovat žádné cvičební pomůcky. Cvičení můžete zakončit studenou sprchou, které navíc krom té fyzické kondice, posiluje i tu psychickou.

Doporučení redakce: přečtěte si článek Proč je nutné posilovat imunitu vybranými doplňky stravy?


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy