Klienti sociálních zařízení v Litoměřicích se utkali na Mistrovství ČR v horské cyklistice

V obci Sruby u Chocně vyvrcholilo o víkendu Mistrovství České republiky v horské cyklistice, určené klientům sociálních zařízení, zaštiťované Českým svazem mentálně postižených sportovců, který umožňuje zažít pocit vítězství, úspěchu a radosti z pohybu každému sportovci.


O víkendu bylo v Centru sociální pomoci Litoměřice, p. o. , (CSP) opět rušno. Intenzivní cyklistická příprava tamních klientů vyvrcholila očekávanými závody Mistrovství České republiky v horské cyklistice, které byly realizovány v obci Sruby u Chocně. CSP reprezentovalo celkem sedm závodníků, kteří v průběhu roku pravidelně trénovali a usilovně se na tyto závody připravovali.

Na startovní čáru se postavili cyklisté z řad Chráněného bydlení Litoměřice a Domova Na Pustaji Křešice. Hned v úvodu celého závodu cyklisty čekal strmý kopcovitý úsek, který mnohé potrápil, ale současně potvrdil vynikající formu i sportovního ducha a odhodlání uspět. Výborné sportovní zážitky i dosažené výsledky předjímalo slunečné počasí, které vydrželo i po celou dobu konání závodu. Rostoucí popularitu závodu dokazoval i vysoký počet startujících závodníků z celé České republiky. 

V rámci prvního závodního dne se jela časovka, v rámci druhého dne poté okruhový závod. Díky výtěžku z charitativního bazárku oblečení, který organizace v roce 2019 pořádala, se mohli sportovci spolehnout na svá nová kola i kvalitní vybavení. Odpovídající sportovní vybavení je pro sportovce ve výsledku stejně tak důležité, jako příprava samotná.

Druhý den se závodníci sešli v nedalekém lese v obci Sruby, kde se konal okruhový závod. Trasa měřila celkem 5,3 kilometru a její terén prověřil cyklistickou zdatnost i samotný um jízdy na horských kolech. Cyklisté oblékající dresy CSP si vedli na výbornou, což posléze ukázalo i jejich umístění na stupních vítězů. Díky vytrvalosti a houževnatosti svých závodníků se podařilo Chráněnému bydlení Litoměřice obhájit hned dvě druhá místa a jednu bronzovou příčku. 

Velké poděkování patří organizátorům celé akce – Českému svazu mentálně postižených sportovců, který umožňuje zažít pocit vítězství, úspěchu a radosti z pohybu každému sportovci.


TZ: Ústecký kraj


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 20.10.2021 15:31




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy