Kradli kabely

TEPLICKO - Vypálený kov dali do sběrny; Brala si půjčky a neměla na splácení; Mladistvá dívka bourala...


Kradli kabely

TEPLICKO - Vypálený kov dali do sběrny; Brala si půjčky a neměla na splácení; Mladistvá dívka bourala... 

Kradli kabely

     Z přečinů krádeže a krádeže ve stadiu pokusu se budou zodpovídat dva muži ve věku 49 a 25 let. Jsou podezřelí, že v polovině června vnikli v Kladrubech na soukromý pozemek, kde odcizili asi 60 metrů metalického kabelu v hodnotě 12 tisíc korun. Ten poté vypálili a získaný kov prodali ve sběrně. O několik dnů později se na místo činu vrátili a pokusili se ukrást další kabely, stihli je ale jen naříznout, protože byli vyrušeni svědkem a z místa ujeli bez kořisti. Oběma spolupachatelům hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.

Brala si půjčky a neměla na splácení

     Z přečinu podvodu byla obviněna 22letá žena, která si vzala několik půjček, které nesplácí. Prostřednictvím webových stránek různých nebankovních společností poskytujících úvěry zažádala nejméně v osmi případech o půjčky v řádech několika tisíc korun. V té době ale už věděla, že nebude moci dostát svým závazkům, protože neměla žádný příjem. Celkem se takto obohatila o více jak 44 tisíc korun, v případě uznání viny jí hrozí až dva roky za mřížemi.

Mladistvá dívka měla nabourat

     Včera po osmnácté hodině došlo v obci Hrob k vážné dopravní nehodě, při které byli zraněni čtyři lidé. Teprve 15letá dívka je podezřelá, že řídila osobní vozidlo Nissan Micra, kterým vjela při otáčení na autobusovou zastávku, kde srazila chodkyni s kočárkem a následně nabourala do zdi. Žena byla s vážným zraněním letecky transportována do nemocnice, k ošetření bylo převezeno také dítě, které bylo v kočárku. Zranění utrpěla také mladistvá řidička a její spolujezdec, bližší okolnosti nehody a její příčina jsou předmětem dalšího prověřování.

Vykradená kancelář

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v Teplicích vloupal do kanceláře. Střešním oknem vnikl do místnosti, ze které si odnesl několik mobilních telefonů, celková škoda byla vyčíslena na čtyřicet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

Nález munice

     Policejní pyrotechnik včera dopoledne zasahoval v katastru obce Žim, kde byl při výkopových pracích nalezen předmět připomínající munici. Nálezce se zachoval správně, když zavolal na policii, jednalo se o protipancéřový dělostřelecký granát ráže 8,8 cm, který pyrotechnik převezl k cílené likvidaci.

16. 8. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy