Krajská zdravotní má v čele svých nemocnic v Mostě a Litoměřicích nové ředitele

Krajská zdravotní, a. s., (KZ), která sdružuje sedm zdravotnických zařízení v Ústeckém kraji, má od 1. října 2021 nové ředitele nemocnic v Litoměřicích a v Mostě.


Na pozici ředitele odštěpného závodu Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o.z., na základě výsledku výběrového řízení nastoupil Ing. Pavel Markalous. Dosavadní ředitel zdravotní péče Nemocnice Most, o.z., MUDr. Petr Najman zůstává v KZ jako primář zdejšího otorinolaryngologického oddělení. Funkci ředitele odštěpného závodu Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Litoměřice, o.z., zastává od dnešního dne Ing. Vladimír Kestřánek, MBA, DiS. Střídá tak předchozího ředitele zdravotní péče Ing. Radka Lončáka, MBA, kterému ke dni 30. září 2021 u KZ skončil pracovní poměr.

V organizačním řádu KZ dochází k významnému posunu, jímž se nově definuje pozice ředitele odštěpného závodu, tedy nemocnice. Dosavadní post ředitele zdravotní péče odštěpného závodu získává nové kompetence a zodpovědnosti. Konkrétně jde o větší pravomoci i odpovědnost především v provozních záležitostech, mzdové politice a hospodářském výsledku daného odštěpného závodu. Změny budou v jednotlivých nemocnicích nabíhat postupně, po výběrových řízeních na nově definované pozice ředitelů. Další výběrová řízení na ředitele nemocnic budou probíhat nejméně do konce roku 2021.


TZ: Krajská zdravotní, a.s.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
01.10.2021 12:13




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy