Letní soutěž MMR pro školáky o zajímavé ceny

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlašuje prázdninovou soutěž pro školáky o zajímavé ceny.


Namalujte obrázek z různých koutů České republiky a podělte se o něj s ministryní Klárou Dostálovou. Odměnou pak může být například den s Horskou službou nebo výlet do pražské zoo.

„Milé děti, moc dobře vím, že uplynulý školní rok byl pro vás školáčky náročný. Nemohly jste chodit do školy, navštěvovat kroužky, ani jezdit na výlety s kamarády. Škola ale končí a před vámi jsou prázdniny! Proto jsem si pro vás nachystala prázdninovou soutěž o zajímavé ceny. Víte, děti, čím se vlastně zabývá Ministerstvo pro místní rozvoj? Kromě jiného podporujeme i cestovní ruch. Já a moji kolegové z ministerstva se snažíme informovat vás i vaše rodiče o tom, jaká krásná místa můžete v Česku navštívit. Naše země je totiž plná překrásných parků, kouzelných zámků i tajemných hradů a my vám chceme tato místa ukázat. Protože začínají prázdniny a vy se určitě rozjedete do všech koutů republiky, rádi bychom vás s kolegy poprosili o pomoc. Budeme nadšení, když nám namalujete obrázek z místa, kde se vám o prázdninách líbilo, a napíšete nám o něm krátký dopis. Dejte nám vědět, co vás na něm zaujalo a proč byste ostatním dětem doporučili jeho návštěvu! Z obrázků, které nám přijdou, uděláme malou výstavu, aby se každý mohl inspirovat, přečíst si vaše příběhy a navštívit místa, která jste navštívili vy! Užijte si krásné prázdniny a budeme se těšit na vaše dopisy,“ uvedla ve výzvě dětem ministryně Klára Dostálová.

Odměny v soutěži:

  • Žák, který zašle nejhezčí obrázek, vyhraje v měsíci září pro sebe a svou třídu den s Horskou službou, kdy jim horští záchranáři ukáží svoji práci a provedou je po horách.

  • Žák, který se umístí na druhém místě, vyhraje pro sebe a svou třídu výlet po stopách pražských památek.

  • A ten, který se umístí na třetím místě, vyhraje pro celou třídu návštěvu pražské zoo.

Obrázky a dopisy je možné zasílat na níže uvedenou adresu níže nebo na e-mail: skolaknacestach@mmr.cz.

Klára Dostálová
Staroměstské náměstí 6
110 15 Praha 1
(Na dopis napište „Školák na cestách“)


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy