Motoráček, autobus i loď - nové spoje v Ústeckém kraji

Turistická sezóna v Ústeckém kraji začíná 29. března s novými spoji motoráčků, autobusů a lodí pro objevování kraje. Dopravní podnik Ústeckého kraje (DÚK) nabízí snadnou orientaci díky letákům a označením spojů písmenem "T".


V pátek 29. března odstartuje turistická sezóna v Ústeckém kraji s řadou očekávaných spojů, které umožňují objevovat krásy regionu jiným způsobem. Místo použití auta mohou návštěvníci využít motoráčků, autobusů a lodí a prohlédnout si krajinu z jiné perspektivy. Turistická sezóna Dopravního podniku Ústeckého kraje (DÚK) přináší mnoho nových a vzrušujících možností cestování po celém kraji od jara až do podzimu.

Turistické linky je snadné rozpoznat díky označení písmenem 'T' na začátku. Většina z nich jezdí od 29. března do 3. listopadu, ale některé linek si udělají výjimku. Například Zubrnický motoráček a Lužickohorský rychlík začínají již 23. března. Mnoho turistických linek je v provozu o víkendech, státních svátcích a někdy i během pracovních dnů.

Pro snadnou orientaci připravil DÚK informační letáky se všemi potřebnými detaily. Zde lze najít trasy, jízdní řády, jízdné a zajímavosti spojené s jednotlivými turistickými linkami. Tyto materiály si můžete stáhnout a vytisknout ze webové stránky DÚK.

Ústecký kraj rovněž mysli na cyklisty, kteří si budou moci vybrat z mnoha linek přepravujících jízdní kola. Podrobný přehled těchto linek naleznete v přiloženém cykloletáku 2024, který je rovněž ke stažení na webu.

Mezi oblíbenými trasami naleznete například turistickou loď T91 Porta Bohemica, která nabízí panoramatický pohled na krajinu z lodi či T6 Doupovská dráha, která vás zavede do srdce Krušných hor s neskutečnými výhledy. Těchto možností je mnoho, a tak je na vás, jaký způsob cestování preferujete a jak si chcete užít svůj čas v Ústeckém kraji.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy