Ohrožoval policistu, který zajišťoval místo dopravní nehody

LOUNY – Najížděl na policistu; Řídit už nesměl; Odcizení vzrostlého stromu.


Ohrožoval policistu, který zajišťoval místo dopravní nehody

LOUNY – Najížděl na policistu; Řídit už nesměl; Odcizení vzrostlého stromu. 

Za volant usednout neměl
Lounští dopravní policisté nezaháleli ani v neděli. V odpoledních hodinách zastavili řidiče ve věku 37 let, u kterého následně zjistili protiprávní jednání. Řidič totiž řídil vozidlo i přesto, že mu byl rozhodnutím magistrátu vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Tentýž den se muž dočkal ze strany policistů také sdělení podezření za trestný čin Maření úředního rozhodnutí a vykázání. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Policisté šetří případ ve zkráceném přípravném řízení.
 
Najížděl na policistu
V březnu tohoto roku se stala dopravní nehoda u obce Kozly. Jelikož na místě byly prováděny záchranářské a vyprošťovací práce a následně také šetření samotné dopravní nehody, byla silnice uzavřena a provoz řízen dopravními policisty. Strážce zákona, který byl ustrojen do služebního stejnokroje a měl na sobě žlutou vestu s reflexními prvky, dával projíždějícím řidičům pokyny pro odbočení. Jeden z řidičů však jeho instrukcí nedbal a snažil se odbočit na křižovatce přímo do míst, kde stál policista. Ten musel před řidičovým manévrem ustoupit. I přes snahu vyhnout se vozidlu, došlo k nárazu. Neopatrný řidič však na místě nesetrval. Ve své jízdě pokračoval až k městu Bílina, kde hlídce zastavil. K jeho přerušení jízdy zřejmě přispěla i další hlídka policie, která tvořila překážku na silnici před ním. Policisté řidiči provedli dechovou zkoušku, která ukázala na přítomnost alkoholu v dechu. Její výsledek byl v hodnotě 1,11 promile. Následný odběr krve nejen že potvrdil přítomnost alkoholu v těle řidiče, ale také ukázal na přítomnost psychotropní látky. Policista naštěstí utrpěl jen lehké zranění. Nyní muži ve věku 43 let hrozí trest odnětí svobody až na šest let za trestné činy Násilí proti úřední osobě a Ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní stíhání je vedeno na svobodě.
 
Strom pokácel a odvezl
Lounští kriminalisté se zabývají případem, který se odehrával v dubnu tohoto roku mezi obcemi Stradonice a Peruc. V té době ještě neznámý pachatel pokácel u silničního příkopu vzrostlý strom, který si následně vozidlem odvezl. Policisté se svým šetřením dopátrali až k muži ve věku 34 let. Ten dle jejich informací měl způsobit odcizením stromu škodu přesahující 8 tisíc korun. Muži bylo sděleno obvinění z trestného činu Krádeže, za který mu hrozí až dvě léta odnětí svobody. 

  
nprap. Mgr. Irena Pilařová
Oddělení tisku a prevence Louny
email: krpulk.kr.pis.ln@pcr.cz
16. srpna 2017



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy