Pervitinový řidič zavinil smrt při srážce aut: Tragédie u Klášterce nad Ohří

Nehoda zásobovaná pervitinem si vyžádala život jednoho řidiče; účastník nehody chtěl pouze podmíněný trest. Jiří C. byl za volantem pod vlivem pervitinu, ztratil kontrolu nad vozem a způsobil tragickou dopravní nehodu. Jeho obhájce navrhl podmíněný trest.


V sobotu 5. prosince 2020 došlo k tragické dopravní nehodě na rychlostní silnici z Karlových Varů před Kláštercem nad Ohří. Tento pohledný úsek se třemi jízdními pruhy se stal osudným pro jednoho z řidičů, který uhořel ve svém voze, zatímco ostatní účastníci nehody utrpěli zranění. Policisté obvinili řidiče jménem Jiří C. ze způsobení tragické nehody, ve které zemřel šofér protijedoucího vozu.

Podle obžaloby Jiří C. usedl za volant vědomě pod vlivem návykových látek, konkrétně pervitinu. Nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, stavu vozovky ani povětrnostním podmínkám, což vedlo k tomu, že ztratil kontrolu nad vozem a dostal smyk na mokré vozovce. V důsledku toho přejel do protisměru, kde došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem.

Státní zástupkyně uvedla, že Jiří C. svoji vinu po celou dobu trestního řízení bagatelizoval, a snažil se z věci vyvinit. Tvrdil, že jel s kamarády na normální vyhlídkovou jízdu, při které prý jeli opatrně, dodržovali dopravní předpisy a dělali zdravotní zastávky, při kterých se informovali o svém zdravotním stavu.

Obhájce obviněného odmítl tvrzení, že šlo o závod nebo sraz sportovních vozů. Spekuloval také otázkou, proč na blížící se střet nereagoval protijedoucí řidič, který byl dle jeho slov pod vlivem THC, což mohlo prodloužit jeho reakční dobu.

Obhájce navrhl pro Jiřího C. podmíněný trest, který by mu umožnil pracovat a splácet odškodné pozůstalým a zdravotním pojišťovnám. V závěrečné řeči obviněný vyjádřil lítost nad tím, co se stalo, a prohlásil, že chce odškodnit.

Soud vynese rozsudek příští týden.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy