Proč se učit francouzsky a jak si vybrat ten správný kurz

Francouzštině se občas trochu stereotypně přezdívá „jazyk lásky“. Může za to především jeho bohatost a libozvučnost.


Mnohdy také bývá francouzština obviňována z přílišné složitosti, ale opak je pravdou. Jakmile proniknete do pod povrch, zjistíte, že je to jazyk systematický a zábavný.

Nemá smysl se vymlouvat na obtížnost jazyka. Naučit se dá vše, vyžaduje to však odhodlání a chuť. V dnešním článku vám dáme několik důvodů, proč se učit francouzsky, a také vám poradíme, na co je důležité se dívat při výběru kurzu.

Domluvíte se na mnoha místech světa

Francouzština to není jen Francie. Francouzsky mluví 200 miliónů lidí na pěti kontinentech. Hned po angličtině je to druhý nejčastěji vyučovaný jazyk. Využijete ji například v Kanadě, Švýcarsku, Belgii ale i na africkém kontinentu.

Aby toho nebylo málo, je francouzština jazykem mezinárodních institucí jako je OSN, Evropská unie, NATO nebo Mezinárodní olympijský výbor. Znalost francouzštiny je proto nezbytná pro ty z vás, kteří přemýšlíte o kariéře v mezinárodním prostředí.

Výhoda při studiu románských jazyků

Jazykový základ francouzštiny vychází z latiny, takže je v mnohém podobný dalším románským jazykům jako je španělština, italština nebo portugalština. S trochou snahy se tak s velkou pravděpodobností domluvíte i v jiných zemích. Samozřejmě je to ale i motivace pro to, abyste se další románské jazyky začali učit.

Ve kurzech francouzštiny vám velmi pomohou také znalosti angličtiny. Historicky jsou Francie a Británie úzce spjaty a velká většina anglické slovní zásoby pochází z francouzštiny.

Ach, ta kultura!

Možná i vy máte Francii spojenou s kulturou. Se světem módy, gastronomie, umění nebo vědy. Už po několika měsících studia francouzštiny začnete rozumět, o čem zpívá Edith Piaf, a po dalších měsících si třeba přečtete Victora Huga v originále! Francouzské mentalitě a kultuře přeci jen lépe porozumíte se znalostí jejich jazyka (a to nejen proto, že se Francouzi často odmítají bavit anglicky).

Na co dbát při výběru kurzu

Základem výběru vašeho kurzu francouzštiny je mít dostatek informací. Projděte si webové stránky jazykových škol ve vašem okolí a zjistěte si vše potřebné. Kolik lidí může být maximálně ve skupině? Je lektor rodilý mluvčí? Můžu se učit francouzsky online?

Dejte si vždy pozor i na cenu kurzu. Přesnou standartní částku nelze říct, protože každý kurz je v něčem speciální. Pozor však na ty podezřele levné, ale i ty nejdražší. Nenechte se nalákat na slogany, že vás francouzsky naučí za dva měsíce. Raději se zaměřte na kvalitu a recenze.

V Jazykové škole PELICAN máme několik skvělých lektorů francouzštiny, za jejichž výuku bychom dali ruku do ohně. Víme totiž, že pro ně není francouzština pouze jazykem, ale často celoživotní vášní. Tak se přihlaste do kurzů francouzštiny, začněte se učit nový jazyk a svět se vám zase o kus víc otevře!

Fotogalerie
Autor: Redakce REGIONUSTI.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy