Ready-made společnost ušetří svého nového majitele byrokratických průtahů

Chystáte se konečně rozjet svoje podnikání a přemýšlíte o tom, jak zvládnout celý proces co nejrychleji a nejefektivněji?


Chystáte se konečně rozjet svoje podnikání a přemýšlíte o tom, jak zvládnout celý proces co nejrychleji a nejefektivněji? 

V takovém případě je nejlepší možností nákup některé ready-made společnosti, která je k dispozici na trhu. Jaké jsou největší výhody tohoto typu společnosti, které výrazně usnadní vaše podnikání?

Na čem trvat při nákupu ready-made společnosti?

Při koupi ready-made firmy by měl vždy zájemce trvat na dodržení některých pravidel. Poptávaná společnost musí být založena a zapsána do obchodního rejstříku v souladu se stávajícím právním řádem. 

Je třeba si rovněž ověřit, že nikdy nevykonávala žádnou činnost a má 100% splacený základní kapitál. Pro kupce atraktivní společnost musí disponovat přiděleným daňovým identifikačním číslem a ideální je, když má široké spektrum předmětů podnikání. 

Důležité je, aby neměla žádné závazky a pohledávky, kterými by mohla svému novému majiteli jeho budoucí podnikání značně znepříjemnit.

Na co dohlédnout při podpisu smlouvy o prodeji firmy?

Prodej ready-made společnosti by měl být realizován po vzájemné detailní domluvě. Profesionálové, kteří se touto činností zabývají, ocení, když je klient seznámí se svými záměry se společností a vizí do budoucna. 

Na základě toho lze doplnit nový předmět činnosti, požádat o koncesovanou živnost, rozdělit či sloučit základní kapitál nebo určit zastupovaní společnosti ve formě prokuristy. Zájemci o koupi ready-made společnosti mohou také využít služby vedení jejího účetnictví, která se pohybuje v rozmezí 2 000 - 12 500 Kč.

Sídlo v lukrativní oblasti Prahy má řadu výhod

Při koupi ready-made firmy je třeba zaměřit se i na problém umístění sídla společnosti. Snem každého klienta je najít takového prodejce, který mu s firmou předá i adresu sídla společnosti na nějaké z lukrativních adres v centru Prahy. 

S těmito sídly je totiž spojena celá řada výhod. Je možné si sem nechat přeposílat poštu i překvapit budoucí klienty reprezentativními zasedacími prostorami. V těchto prostorech je navíc počet daňových a jiných kontrol minimální. 

Zodpovědného zájemce o koupi ready-made společnosti budou pravděpodobně v první řadě zajímat náklady na provoz daného sídla, které by měly být co nejnižší. Následně je možné přemýšlet i o využití nabízených služeb sekretářky.

Jak poznat solidního prodejce?

Pokud se klient pro investici do ready-made firmy rozhodne, solidní prodejce garantuje převod obchodního podílu společnosti včetně přípravy smluv a změnu sídla společnosti na adresu podle jeho přání. 

Důležité je nezapomenout také na aktuální výpis z obchodního rejstříku pro zápis změn a návrh na zápis změn do obchodního rejstříku. To vše pro vás zajistí ve společnosti Parker & Hill.

Fotogalerie
Autor: Daniel Jedlička Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy