Rekordní léto: V zooparku jsme pokořili další hranici návštěvnosti

Chomutovský zoopark je čím dál oblíbenější a vyhledávanější. Dokazuje to letošní léto. Během dvou měsíců ho navštívilo bezmála 85 tisíc lidí, což je zdaleka nejvíc za několik posledních let. Červenec se v návštěvnických knihách zapsal jako bezkonkurenčně rekordní v historii.


Areál se po nuceném šestitýdenním uzavření znovu zaplnil lidmi na konci dubna. Lidé si sem našli cestu hned v následujících týdnech, první prázdninový měsíc ale překonal veškerá očekávání i představy. Pomyslné počítadlo se zastavilo až na číslovce 49 419, což je o deset tisíc lidí více než za stejný měsíc loňského roku.

Ze zájmu návštěvníků máme samozřejmě ohromnou radost. „Jistě v tom hrálo svou roli, že většina lidí letos trávila dovolenou v Čechách,“ je si vědoma ředitelka zooparku Věra Fryčová. „Zčásti nás tak navštěvovali turisté ubytovaní v regionu, které zlákalo vše, co nabízíme. Ale byli to také místní, pro které je náš areál alternativou dovolené – cíl pro klidný rodinný výlet. Obojí nás moc těší,“ dodává ředitelka.

Srpnová návštěvnost letní statistiku jen podtrhla a celkové číslo 84 970 za oba prázdninové měsíce opět překonalo dlouhodobou hranici. Loni to třeba bylo něco málo přes 81 tisíc, předloni dokonce necelých sedmdesát tisíc. Ředitelka a její tým však ve statistice nevidí jen čísla. „Pro nás to znamená 84 970 návštěvníků a každý je jiný a má jiná očekávání,“ podotýká Fryčová. „Někdo chce obejít všechna zvířata a pídí se po informacích, další stráví většinu času u dětských atrakcí, jiný zase hledá klid a trochu odpočinku… Stále větší obliba nám snad dokazuje, že se nám daří myslet na všechno a rozvíjet zoopark po všech stránkách.“

S posledním srpnem skončila hlavní část sezony, takže například Safari Expres či zoovláček Amálka už budou jezdit jen o víkendu. Stejně tak komentované krmení už nebude probíhat ve všední dny, ale pouze o sobotách či nedělích. Letošní sezonu zoopark uzavře první říjnovou sobotu při tradičním Dni zvířat. Otevřeno však bude mít pořád, stejně jako v minulých letech.

Zdroj: https://zoopark.cz/zoopark/aktuality/, Zoopark Chomutov.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 10.09.2020 12:55




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy