Rychle objasněný případ

LITOMĚŘICKO – Nepoctivce se podařilo zadržet také díky svědectví…


Rychle objasněný případ

LITOMĚŘICKO – Nepoctivce se podařilo zadržet také díky svědectví… 

Počátkem tohoto týdne byl zveřejněn článek o platbách odcizenou platební kartou včetně portrétů mužů, kteří byli přítomni u plateb (více ZDE). Na základě zveřejnění článku na internetových stránkách Litoměřického deníku se nám ozval svědek, který poznal jednoho z mužů a přivedl nás na stopu nepoctivce. Policistům se také díky tomuto svědectví podařilo případ rychle objasnit. Obvinění pro trestný čin krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byla sděleno včerejšího dne 24letému muži z Litoměřic. Protože to nebyl první prohřešek obviněného, může ho postihnout až tříleté vězení.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem médiím za zveřejnění článku a především pak svědkovi, kterému není lhostejné co se děje v jeho okolí a přispěl tak velkou měrou k vyřešení případu.

Na peněženku zapomněli

Oznámení o krádeži věcí z kočárku přijali tento týden lovosičtí policisté. Poškození ponechali na několik minut kočárek zaparkovaný na ulici před domem, kdy mezitím odnášeli svou ratolest a tašky s nákupem do bytu. Když si vzpomněli, že v kočárku nechali peněženku s finanční hotovostí, bylo pozdě. Kočárek mezitím navštívil neznámý lapka, který jej prohledal a nalezenou peněženku si přivlastnil. Škoda je vyčíslena na více než 5 tisíc korun. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

Auto není trezor

Ke krádeži věcí z vozidla došlo tento týden na Třebenicku u obce Sutom. Řidička zaparkovala svůj vůz na polní cestě a opustila jej na necelou čtvrthodinku. Po návratu k vozu jí čekalo nemilé překvapení. Po rozbití skleněné výplně okna si neznámý lapka odnesl kabelku s obsahem peněženky, finanční hotovostí, mobilního telefonu a dalších osobních věcí. Škoda přesahuje 12 tisíc korun. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

Doporučujeme:
• ve svých vozidlech nevystavujte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla)
• do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu
• nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli)
• zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež
• zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla
• při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního
• zamykejte vozidlo (i když se vzdalujete od vozidla jen na chvíli)
• využívejte hlídaná parkoviště
• neparkujte svá vozidla na opuštěných místech (více ZDE)

Litoměřice, 18. 8. 2017, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
18.08.2017 11:49



0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy