Safety Road zavítala do Loun, Kadaně a Teplic

Safety Road zavítala do Loun, Kadaně a Teplic V září proběhl už devátý ročník preventivní akce pro studenty středních škol Safety Road. Cílem akce je eliminovat časté tragické nehody zejména mladých řidičů. Během tří dnů se akce zúčastnilo téměř 600 studentů.


Preventivní program se skládal z přednášky o tragických nehodách, které si studenti vyslechnou přímo z úst policie, záchranářů a hasičů. Dále jsou součástí videa se záznamy smrtelných dopravních nehod mladých nezkušených řidičů. Studenti si mohli také vyzkoušet poskytnutí první pomoci, brýle simulující alkoholové či drogové opojení, otočný simulátor či automobilový trenažer. Na akci nechybělo představení policejní techniky, včetně nástrojů pořádkové policie. Devátý ročník se opět setkal s úspěchem a vysokou návštěvností.

Projekt má na starosti Ústecký kraj ve spolupráci s Krajským ředitelstvím Policie Ústeckého kraje. Dále se na akci podíleli Zdravotnická záchranná služba Ústeckého kraje, ÚAMK ČR, Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, BESIP a pojišťovna GENERALI. V Teplicích v Krušnohorském divadle proběhla akce za finanční podpory statutárního města Teplice.


TZ: Ústecký kraj

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy