Stoletá oslava: Marta Slavíková z Domova důchodců Libochovice přijímá osobní gratulace hejtmana

15. ledna 2024 oslavila paní Marta Slavíková z Domova důchodců Libochovice své sté narozeniny. Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, jeho náměstek Jiří Kulhánek a vedoucí odboru sociálních věcí Petra Lafková přišli osobně pogratulovat. Paní Marta je oblíbená mezi klienty domova a její zálibou je pletení.


V úterý 15. ledna 2024 oslavila klientka Domova důchodců Libochovice, paní Marta Slavíková, krásné a úctyhodné jubileum - své sté narozeniny. Tuto významnou událost si nenechal ujít ani hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller spolu se svým náměstkem pro sociální věci, bezpečnost a sociálně vyloučené lokality Jiřím Kulhánkem a vedoucí odboru sociálních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje Petrou Lafkovou.

Marta Slavíková se narodila 15. ledna 1924 v Julčíně u Úštěka. Svá první léta prožila u své babičky, odkud se ve svých deseti letech přestěhovala k otci. Studovala na Základní škole v Julčíně a následně se začala živit jako zemědělkyně. Po letech strávených v zemědělství se na základní školu vrátila jako uklízečka, kde působila sedmnáct let.

Posledních dvanáct let svého pracovního života strávila paní Slavíková v pekárně, odkud odešla do zaslouženého důchodu. Paní Marta má dvě dcery, čtyři vnoučata a několik pravnoučat. Domov důchodců v Libochovicích se stal jejím domovem od roku 2018.

Přes veškeré životní změny a výzvy zůstává paní Marta optimistická, velmi oblíbená mezi ostatními klienty domova i personálem. Její zálibou je pletení a ráda si prohlíží staré fotografie.

Oslavy stého narozenin paní Slavíkové se zúčastnilo mnoho gratulantů, včetně hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera, jeho náměstka Jiřího Kulhánka a vedoucí odboru sociálních věcí Petry Lafkové, kteří paní Martě přišli osobně předat gratulaci a upřímná přání do dalších let.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy