UJEP slaví 30 let! Rektor předal slavnostní medaile

V roce 2021 slaví Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem své třicáté narozeniny. Při té příležitosti předal rektor, doc. Martin Balej, pamětní medaile osobnostem, které se výrazným způsobem zasloužily o rozvoj univerzity.


Celkem 12 osobností spjatých s ústeckou univerzitou obdrželo dne 30. 9. 2021 pamětní medaili UJEP za rozvoj univerzity v minulých obdobích. Předal je rektor UJEP, doc. Martin Balej, při příležitosti připomenutí třicetileté historie Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem.

„Naposledy byly pamětní medaile uděleny před deseti lety, u příležitosti dvacetiletého výročí naší UJEP. Tímto časovým odstupem chci zdůraznit jejich jedinečnost a záměr nedevalvovat jejich hodnotu,“ říká Martin Balej.

Kromě pamětní medaile obdržely oceněné osoby také vázu z kolekce NUEEVO v designu studia LLEV od autorů Marcela a Evy Mochalových. Kolekce váz NUEEVO obdržela prestižní cenu EDIDA 2020 a ocenění v soutěži Czech Grand Design Award. Hodnotný umělecký předmět je spojen s ústeckou univerzitou prostřednictvím Marcela Mochala, který působí na FUD UJEP jako proděkan pro rozvoj a zároveň vedoucí ateliéru Sklo.

„Osobnosti, které byly pro udělení pamětních medailí navrženy, nominovaly samotné naše fakulty, když vybraly ze svých středů současné či bývalé kolegyně a kolegy, kteří se v minulých obdobích významně zasloužili o rozvoj a prospěch UJEP. Předávání pamětních medailí je v tomto smyslu nejen výrazem poděkování, ale také chlouby a hrdosti, kterou ústecká univerzita pociťuje k výjimečným osobám pracujícím v její prospěch,“ zdůrazňuje rektor.

Mezi oceněnými jsou současní i minulí zaměstnanci univerzity, kteří pracují či pracovali na pozicích ve vedení UJEP či fakult a mají zásadní vliv na jejich rozvojové aktivity a kvalitu činností. Zároveň jsou to také osoby, které ovlivnily vědeckou a výzkumnou činnost na fakultách nebo jsou respektovanými pedagogy a garanty významných studijních programů. Pamětní medaile bude předána také osobám, které stály u zrodu UJEP před 30 lety.

Pamětní medaili jsem udělil také současnému ministrovi školství Robertu Plagovi, jehož přínos ústecké univerzitě považuji za zásadní nejen v oblasti budování kampusu, ale také díky jeho uvážlivému a chápavému přístupu k univerzitám v regionech,“ uzavírá rektor Balej.


TZ: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.10.2021 12:08




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy