Ústecké gymnasium Jateční ovládlo finále Filipova poháru

Tým Já a tečka z Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem zvítězil ve 3. ročníku Filipova poháru zaměřeném na finanční gramotnost dětí. Česká spořitelna organizuje soutěž ve spolupráci s Českou asociací science center, Českou národní bankou a Policií ČR.


Gymnázium Jateční v Ústí nad Labem získalo prestižní první místo ve třetím ročníku Filipova poháru, soutěže zaměřené na finanční gramotnost dětí. Česká spořitelna, která organizuje tuto soutěž ve spolupráci s Českou asociací science center, Českou národní bankou a Policií ČR, si klade za cíl ověřit úroveň finanční gramotnosti mladých lidí. Tato událost se konala 6. února 2024 a byla přístupná pro žáky 6. tříd základních škol nebo prim víceletých gymnázií.

Tento ročník sestával z pěti interaktivních her, které nejenže testovaly znalosti ve finančních oblastech, ale také rozšiřovaly povědomí o internetové bezpečnosti a kybernetických hrozbách. Děti se během soutěže mohly vžít do rolí úvěrových specialistů nebo si vyzkoušet hospodaření s rodinným rozpočtem. Při hře Velká kryptokrádež – závod s časem se zase staly policejními vyšetřovateli.

Tým Gymnázia Jateční v Ústí nad Labem, zván Já a tečka, zvítězil díky skvělému výkonu ve všech pěti disciplínách. Na druhém místě se umístili zástupci Jihočeského kraje a třetí místo obsadili žáci z Olomouckého kraje. Celkové výsledky třetího ročníku Filipova poháru můžete najít zde.

Celá akce byla velmi zajímavá a pro všechny účastníky přínosná. Soutěžící nejenže získali cenné zkušenosti a dovednosti v oblasti financí, ale také se naučili, jak se chovat bezpečně na internetu a jak rozpoznat možné hrozby. Zúčastněná gymnázia a základní školy mohou být právem hrdé na své studenty, kteří prokázali vysokou úroveň finanční gramotnosti v tak mladém věku.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy