Ústecký kraj a CzechTourism lákají na zážitky na Drážďanském veletrhu

Ústecký kraj se prezentoval na veletrhu cestovního ruchu Reissemesse Dresden, který navštívilo 35 000 návštěvníků. Spoluprací se společností CzechTourism prezentoval regionální cyklostezky, trekkingové trasy a nový projekt "Na kole a pěšky za společným dědictvím". Účast na veletrhu ukazuje rostoucí zájem o turistické možnosti Ústeckého kraje.


Ústecký kraj představil své turistické lákadla na letošním prvním výjezdu na zahraniční veletrh cestovního ruchu v Drážďanech. Akce nazvaná Reissemesse Dresden přilákala zhruba 35 tisíc návštěvníků, kteří se měli možnost seznámit s nabídkou regionu především v oblasti rodinné dovolené a zážitkových aktivit.

Prezentaci Ústeckého kraje zajišťovala společně se samotným krajem také Agentura CzechTourism. Na veletrhu byl kladen důraz na venkovní aktivity, jako jsou cyklistika a trekking. Velký zájem projevili návštěvníci především o nový krajský produkt Hřebenovka a o projekt „Na kole a pěšky za společným dědictvím“, který upozorňuje na krásu podstávkových domů v oblasti Šluknovského výběžku.

Turisté se zajímali také o oblíbené cyklostezky a přístupnost nejoblíbenějších turistických cílů v Českém Švýcarsku, jako jsou Pravčická brána a soutěsky ve Hřensku. Otázky směřovaly také na možnosti dopravy v Ústeckém kraji, včetně vyjížděk lodí po Labi.

Mezi významné hosty na stánku Ústeckého kraje patřil náměstek pro cestovní ruch Jiří Řehák, generální konzulka Markéta Meissnerová a saská státní ministryně pro kulturu a cestovní ruch Barbara Klepsch.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy