Záchranáři prověřili své schopnosti v rámci metodického cvičení v sousedním Německu

V německé Pirně se pět posádek Zdravotnické záchranné služby zúčastnilo mezinárodního metodického cvičení PREHOSPITAL CIRCLE 2018. Metodické cvičení se konalo v rámci projektu Přeshraniční spolupráce a vzdělávání v oblasti zdravotnických záchranných služeb.


Letošní ročník pořádal Deutsches Rotes Kreuz Pirna a připravil pro posádky velmi zajímavé úkoly, včetně mimořádné události. Na blízkém letišti posádky řešily střet malého osobního letounu s dodávkou pozemního provozu letiště. Ošetřit musely na dvě desítky raněných. Další úkoly spočívaly především v oblasti poskytování přednemocniční neodkladné péče, kardiopulmonální resuscitace nebo ošetření pacienta s vážným úrazem. „Cílem těchto metodických cvičení je prohloubení vzájemných zkušeností, znalostí a dovedností mezi českými a německými posádkami zdravotnických záchranných služeb,“ upřesnil Prokop Voleník, tiskový mluvčí ZZS ÚK.

Metodické cvičení bylo zároveň také soutěžním cvičením mezi posádkami Rychlé zdravotnické pomoci (RZP). Vítěznou „bednu“ včetně prvních čtyř míst v závěrečném hodnocení a bodování obsadili záchranáři Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 13.09.2018 09:24




0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy