Zpoždění oprav teplického dálničního přivaděče

Opravy na teplickém dálničním přivaděči k dálnici D8, které měly být dokončeny v září minulého roku, stále pokračují. Situace způsobuje dopravní zátěž a nedostatek souladu mezi technickou dokumentací a skutečným stavem stavební konstrukce komplikuje opravy.


V uplynulé době zaznamenáváme prodlužující se opravy na dostavbě teplického dálničního přivaděče k dálnici D8. Tyto práce, které měla iniciovat ústecká pobočka Ředitelství dálnic a silnic, měly být původně dokončené v září minulého roku. Ovšem, situace se nestabilizovala, pracovníci na silnici mezi Teplicemi a Řehlovicemi jsou stále vidět a časté kolony nákladních aut představují běžný scénář.

Dopravní uzel na silnici I/8 je zatěžkán nejen stále trvajícími opravami, ale i nepředvídatelnými poprodejními problémy, jako je špatný stav mostů přes řeku Bystřici a Pražskou ulici v blízkosti města Bystřany. Toto malé město je tak podrobeno neobvyklé dopravní zátěži, která je způsobena řidiči, kteří se snaží vyhnout kolonám na hlavní silnici.

Jedním z překážek, které brzdí opravy, je nedostatek souladu mezi technickou dokumentací a skutečným stavem stavební konstrukce. To je zajištěno poté, co se ukázalo, že izolace a odvodnění byly v havarijním stavu. Podle Jana Rýdla, mluvčího ŘSD, 'Během odkrytí mostu od asfaltu tady došlo k ošklivé nehodě, která prakticky zničila mostní dilataci.'

Je pravda, že tato situace je frustrující pro mnoho obyvatel v této oblasti. Občané Bystřan se stěžují na zhoršené životní prostředí, zvýšenou prašnost a hluk. Helena Kiceluková, jedna z obyvatelek obce, je ohledně toho značně rozčílená: 'Provoz je tady od rána do večera, prašnost hrozná, hluk strašný,' vyjádřila svou frustraci.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy