Hejtman na návštěvě Zdravotnického ústavu v Ústí nad Labem

0

hejtman jan schiller, zdravotnický ústav ústí nad labem


Hejtman Jan Schiller spolu s radním pro zdravotnictví Radimem Laiblem navštívili imunologické pracoviště Zdravotního ústavu v Ústí nad Labem. Průvodcem po laboratořích oddělení laboratorní imunologie jim byl vedoucí Centra imunologie a mikrobiologie Vlastimil Král.

Sídlo imunologie se nachází ve spodní části areálu ústecké Masarykovy nemocnice. Imunologické pracoviště bylo a stále je vnímáno jako jedno z významných v republice. Ústecká pobočka imunologického pracoviště je jediná v Čechách, kromě Moravy, která se zabývá bakteriální imunomodulací (vyrábí se zde „na míru“ vakcíny pro zlepšení imunity pacientů). Na to vše mají zaměstnanci zdravotního ústavu špičkové a moderní přístroje a vybavení.

Oddělení laboratorní imunologie má na starost komplexní imunologickou laboratorní diagnostiku v oboru „alergologie a klinická imunologie” a dalších medicínských oborech (interna, pediatrie, infekce, revmatologie, neurologie, gastroenterologie, ORL, dermatovenerologie, onkologie atd.). Poskytuje široké spektrum vyšetření v oblastech humorální a buněčné imunity, likvorologie, imunologicky podmíněné neplodnosti, antiinfekční imunity a vakcinace či molekulární biologie.

Zdroj: Kr-Ustecky.cz



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář