Hejtman se sešel s novým ředitelem Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje

0

krajská hygienické stanice ústeckého kraje


Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje má nového ředitele. Začátkem roku se jím stal Vladimír Možíšek, který dnes jednal s hejtmanem Janem Schillerem. Cílem neformálního setkání bylo probrat budoucí spolupráci a nastavení efektivní komunikace mezi hygienickou stanicí a krajským úřadem.

Přestože je ve funkci jen několik dní, využil Vladimír Možíšek své bohaté zkušenosti a zahájil rozsáhlou restrukturalizaci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje, která zlepší chod jednotlivých poboček v Ústí nad Labem, Děčíně, Chomutově, Mostě, Litoměřicích, Lounech a Teplicích. Tento krok je pilotním projektem, který má pomoci lépe nastavit chod i ostatních krajských hygienických stanic.

Krajská hygienická stanice Ústeckého kraje pomáhá s dohledem nad veřejným zdravím v regionu. Řeší například opatření spojená s šířením infekčních onemocnění, poskytuje informace o kvalitě pitné vody nebo vody určené ke koupání, zkoumá plnění požadavků na venkovní hrací plochy či provádí kontroly dodržování hygienických předpisů v různých provozech. 

Zdroj: TZ Kr-Ustecky.cz



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář