Krajská zdravotní v Ústeckém kraji nabídne svým zdravotníkům bezplatné očkování proti chřipce

0

Krajská zdravotní, a.s., (KZ) nabídne letos na podzim svým zaměstnancům – zdravotníkům – očkování proti chřipce zdarma.

Společnost pro Ústecký kraj spravuje nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Chomutově, Litoměřicích a odloučené pracoviště ústecké nemocnice v Rumburku. Uvolnění 552 000 Kč včetně DPH na nákup vakcíny proti chřipce na svém jednání už schválilo vedení KZ.

„Očkování proti chřipce je zdravotníkům doporučeno každý rok a nejinak je tomu i v roce letošním. Lékařům, sestrám a sanitářům nabídneme současně podání 3. dávky vakcíny proti COVID-19. Zdravotníci patřili na začátku roku 2021 mezi první očkované, a proto již splňují podmínku pro podání třetí dávky. Ta je vhodná v odstupu nejméně 8 měsíců od dokončení základního očkování. Vakcíny proti chřipce i nemoci COVID-19 chrání nejen samotné zdravotníky, ale také jejich pacienty a bezpečnost pacientů je naší prioritou,“ říká MUDr. Pavel Dlouhý, primář Infekčního oddělení Krajské zdravotní, a.s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., a předseda Společnosti infekčního lékařství České lékařské společnosti J. E. Purkyně.

Vybrané skupiny zaměstnanců by třetí dávku očkování proti COVID-19 a očkování proti chřipce měli absolvovat v říjnu a listopadu v očkovacích centrech v nemocnicích Krajské zdravotní.


Zdroj: info@kzcr.eu

Foto: Krajská zdravotní, a.s.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář