Němečtí studenti se zajímají o rozvoj a transformaci kraje

0

rozvoj a transformace kraje


Na krajský úřad zavítali v doprovodu Vladana Hrušky, vedoucího katedry geografie na Přírodovědecké fakultě UJEP, studenti regionálního managementu a ekonomického rozvoje z německého Göttingenu. Čekala je zde přednáška o regionálním rozvoji Ústeckého kraje, aktuálně řešených tématech v této oblasti i o transformaci regionu.

Studenti z univerzity Hochschule für angewandte Wissenschaft und Kunst v Göttingenu zavítali do Ústí nad Labem v rámci exkurze střední Evropou, kde sbírají poznatky v oblasti regionálního rozvoje a transformace uhelných regionů. V Ústí nad Labem navštívili Univerzitu Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, krajský úřad a Inovační centrum Ústeckého kraje.

Seznámili se zde například s aktuální situací v oblasti regionálního rozvoje, problémy, které Ústecký kraj řeší, i s procesem transformace našeho regionu. Dozvěděli se také o činnosti Filmové kanceláře Ústeckého kraje. Během přátelského setkání proběhla též společná diskuze. Řeč přišla například na těžbu lithia či vodík jako zdroj čisté energie.

Zdroj: TZ Kr-Ustecky.cz



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář