Odnesli vybavení domu

0

krimi, policie


TEPLICKO - Manželé byli obviněni ze zpronevěry; Rychle objasněná krádež a další zprávy.

Odnesli vybavení domu

TEPLICKO - Manželé byli obviněni ze zpronevěry; Rychle objasněná krádež a další zprávy. 

Odnesli vybavení domu

     Z přečinu zpronevěry byli obviněni manželé, kteří několik měsíců bydleli v podnájmu v rodinném domě. Ten narychlo opustili před ukončením nájemní smlouvy, majitelka nemovitosti následně zjistila, že měli demontovat a přivlastnit si část zařízení domu. Podle trestního oznámení zmizela kuchyňská linka, krbová kamna, elektrický sporák a pákové baterie, celkovou škodu vyčíslila na necelých 16 tisíc korun. Obviněným manželům teď hrozí soud a v případě uznání viny až dvouleté vězení.



Rychle objasněná krádež

     Policisté z Prosetic sdělili podezření z přečinu krádeže 22letému muži, který se vloupal do sklepních prostor činžovního domu. Podezřelý vlezl do suterénu sklepním okénkem a následně si odnesl dva páry bot, model autíčka na dálkové ovládání a dětskou koloběžku. Policisté zloděje ještě týž den dopadli a zajistili i všechny odcizené věci, které díky rychlému objasnění případu nestihl zpeněžit. Mladému zloději hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.



Opilý řidič havaroval

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 31letý muž, který ve středu večer havaroval v Novosedlicích. Řidič nezvládl řízení a vjel mimo komunikaci, kde narazil do popelnic, podezdívky domu a zaparkovaného osobního auta. Při dechové zkoušce mu policisté naměřili 2,2 promile alkoholu v dechu, na místě mu zadrželi řidičský průkaz a následně mu sdělili podezření z přečinu, za který by mohl jít až na tři roky do vězení.



Z vitríny zmizely brýle

     Policisté prověřují krádež značkových brýlí, ke které došlo v teplickém obchodním centru. Neznámý pachatel odcizil z vitríny v prodejně optiky vystavené sluneční brýle v hodnotě přes pět tisíc korun a nepozorován z obchodu odešel. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který hrozí lapkovi v případě dopadení až dva roky za mřížemi.



Ukradené kolo

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl u oseckého kempu. Z karavanu, který stál na parkovišti, odcizil dětské jízdní kolo v hodnotě 7400 korun, policisté případ prověřují jako přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.





7. 7. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář