Za volantem neměli co dělat

0

krimi, policie


TEPLICKO - Řídili i přes vyslovený zákaz; Úvěrové podvody; Do večerky se nedostal.

Za volantem neměli co dělat

TEPLICKO - Řídili i přes vyslovený zákaz; Úvěrové podvody; Do večerky se nedostal. 

Za volantem neměli co dělat

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 20letý muž, kterého v centru Teplic zastavila policejní hlídka. V sobotu večer si sedl za volant osobního vozidla i přesto, že má ústeckým magistrátem vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel platný až do ledna příštího roku. Kromě toho měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, k čemuž může soudce přihlédnout při rozhodování o výši trestu, kterým může být až dvouleté vězení.

     To hrozí také 29letému muži, kterého policisté kontrolovali o dvě hodiny později. Také on má vysloven zákaz řízení motorových vozidel, který měl skončit už příští měsíc, mladý muž si ale za volant sedl během jeho platnosti, navíc zřejmě posilněn alkoholem. Policisté mu při dechové zkoušce naměřili 0,3 promile alkoholu v dechu, i jemu již sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

 

Úvěrové podvody

     Až pět let by mohla strávit za mřížemi 27letá žena, která si vzala dva úvěry, které nesplácí. Nejdříve prostřednictvím telefonu sjednala úvěrovou smlouvu o spotřebitelském úvěru na částku sto deset tisíc korun, přičemž do žádosti uvedla nepravdivé okolnosti o svém zaměstnání a výši příjmu. Po několika měsících přes internet uzavřela další smlouvu o spotřebitelském úvěru, tentokrát se držela více při zemi a půjčila si jen dvanáct tisíc, ale ani tuto půjčku nesplácí. Žena byla obviněna z úvěrového podvodu, na soud bude čekat na svobodě.

      Ze stejného trestného činu byla v uplynulých dnech obviněna také další stejně stará žena, která o půjčku, respektive spotřební úvěry na nákup zboží, zažádala dokonce v šesti případech, i ona do smluv uváděla nepravdivé údaje o svém výdělku a zaměstnavateli. Ze šesti žádostí jí byly schváleny jen tři a vyinkasovala tak 41 tisíc korun, další tři žádosti, ve kterých chtěla půjčit dohromady téměř čtyřicet tisíc korun, jí úvěrové společnosti zamítly, také tato podvodnice by mohla v krajním případě strávit až pět let za mřížemi.

 

Do večerky se nedostal

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru obce Hrob pokusil vloupat do večerky a použil k tomu poněkud netradiční prostředky. K mříži u vchodových dveří uvázal lano a následně se ji zřejmě autem pokusil vytrhnout, docílil ale jen toho, že se mírně vychýlila. Pachatel tak z místa činu zmizel, aniž by se mu do obchodu podařilo vloupat, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže ve stadiu pokusu, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

 

 

23. 1. 2017, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář