7 milionů Kč na podporu rehabilitací Ústeckého kraje

Ústecký kraj schválil dotační program na podporu rehabilitační péče občanů s onemocněním (vzácným, onkologickým, tělesným, mentálním či kombinovaným). Celková částka 7 milionů Kč bude rozdělena mezi žadatele, kteří mohou získat až 10 000 Kč na rok na 70 % nákladů na péči.


Zastupitelstvo Ústeckého kraje odsouhlasilo nový dotační program, kterým se zavazuje podporovat občany Ústeckého kraje v oblasti zdravotnictví, konkrétně v oblasti rehabilitační péče a rehabilitačních pobytů. Celková částka ve výši 7 milionů korun bude rozdělena mezi fyzické osoby, děti i dospělé pacienty s vzácným nebo onkologickým onemocněním, a další jedince s jiným tělesným, mentálním či kombinovaným postižením.

Podle tiskové zprávy ze dne 26. února 2024 mohou žádat o tuto finanční podporu občané s trvalým bydlištěm v Ústeckém kraji. Dotace z dotačního programu jsou určeny na léčebné rehabilitace nebo rehabilitační pobyty, které budou realizovány na základě doporučení lékaře a zároveň nejsou hrazené ze zdravotního pojištění.

Maximálně možná dotace na jednoho občana Ústeckého kraje za jeden kalendářní rok je stanovena ve výši 10 000 Kč, přičemž dotace může pokrýt až 70 % z celkových výdajů na léčebnou rehabilitaci nebo rehabilitační pobyt. Žádosti o dotaci mohou být podány po uplynutí 30denní lhůty ode dne zveřejnění dotačního programu a to až do 31. října 2024. Vyplacená dotace pak může být využita na rehabilitační péči nebo rehabilitační pobyt probíhající v období 1. ledna až 31. prosince 2024.

Bc. Jan Nový z Ústeckého kraje upřesnil, že se nový dotační program zaměřuje primárně na ty pacienty, kteří se potýkají s vážnými zdravotními komplikacemi a jejichž léčba zatěžuje rodinu finančně či časově.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy