Bezpečnostní rada ÚK projednala skládku CELIO a cvičení

První zasedání Bezpečnostní rady Ústeckého kraje v roce 2024 se zabývalo činnostmi IZS, situací kolem skládky CELIO a plánováním taktických cvičení. Rada podporuje spolupráci a hledání efektivních řešení pro zajištění bezpečnosti obyvatel kraje.


První letošní zasedání Bezpečnostní rady Ústeckého kraje proběhlo dne 23. února 2024 pod vedením hejtmana Jana Schillera. Hlavními tématy byly činnosti složek integrovaného záchranného systému (IZS) Ústeckého kraje, aktuální situace kolem skládky CELIO a plánování taktických cvičení. Akce se konala ve velkém sále krajského úřadu.

Úvodem přednesli členové Bezpečnostní rady prezentace o své činnosti v minulém období, aby poskytli přehled o práci jednotlivých složek IZS. Diskutovány byly také otázky, jako jsou personální zajištění jednotlivých složek, dlouhodobý personální podstav a připravovaná taktická cvičení.

Skládka CELIO byla dalším aktuálním tématem na pořadu jednání. Členové rady podrobně prodiskutovali současný stav a strategii, jak řešit problematiku skládky CELIO. Diskuse přinesla několik návrhů na možné postupy v budoucnu.

V únoru 2024 proběhlo ve spolupráci Ústeckého kraje a Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje školení ředitelů středních škol na téma útočník ve škole. Hlavním cílem tohoto školení bylo připravit účastníky na správné reakce v případě ohrožení, minimalizovat rizika a přispět k zvýšení bezpečnosti a ochrany ve škole. V průběhu roku 2024 se bude školení konat i pro ředitele základních škol, kterým bude představen projekt Hasiči pro školy.

Bezpečnostní rady se pravidelně účastní ředitel Hasičského záchranného sboru ÚK, krajský ředitel Policie ÚK, ředitel Zdravotnické záchranné služby ÚK a ředitel Krajského vojenského velitelství Ústí nad Labem. Ze strany Ústeckého kraje patří mezi členy hejtman kraje, 1. náměstek hejtmana, radní pro oblast zdravotnictví, ředitel krajského úřadu, vedoucí odboru zdravotnictví, vedoucí oddělení krizového řízení a další relevantní pracovníci krajského úřadu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy