Dlouholetý šéf divadla Ústecký Činoherák končí

Tomáš Trnka, dlouholetý šéf divadla Ústecký Činoherák, potvrdil svůj záměr opustit post ředitele, což je důvodem únavy z více než 20 let práce. Ústecký magistrát vyhlásil výběrové řízení na nového šéfa divadla s termínem pro podání přihlášek do 15. dubna.


V divadle Ústecký Činoherák čekají personál a diváky změny ve vedení. Dlouholetý šéf divadla, Tomáš Trnka, potvrdil svůj záměr opustit svou pozici a důvodem je únavě. Obě divadlo vedl více než dvacet let a funkcí ředitele byl dosud jedním z nejuznávanějších českých divadelníků.

'Troufám si tvrdit, že jsem obě divadla po celá ta léta vedl dobře a moje práce přinášela slušné výsledky. Nicméně únava je u mě po té době cítit znatelně,' popsal Trnka důvody svého rozhodnutí. 'Nezbývá mi prostor, čas ani energie na vlastní uměleckou činnost. Navíc s blížící se padesátkou musím především se svojí energií začít šetřit,' poznamenal.

Ani po svém odchodu uměleckou spolupráci s Ústeckým Činoherákem nevylučuje. 'Nicméně to už bude záležet na novém vedení divadla,' dodal. Kromě současného ředitele ukončí v příští sezoně své angažmá v divadle také dosavadní umělecký šéf David Šiktanc. Na jeho místo Trnka počítal s režisérem Michalem Hábou, který v Činoheráckém studiu bude letošní i páté sezónu režírovat jako host.

Nového šéfa Činoheráckého studia na doporučení výběrové komise jmenuje rada města. V komisi budou kromě primátora Nedvědického a náměstka Tomáše Vlacha (ANO) také zástupci odboru příspěvkových organizací. Další členové jsou zástupci odborné veřejnosti. O novém řediteli Činoheráckého studia by mělo být jasno do konce dubna.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy