Dominik Melcher zvítězil na Kovo Junior 2024 ve Žďáru nad Sázavou

Dominik Melcher ze SŠ stavební a strojní Teplice zvítězil v celostátní soutěži Kovo Junior 2024 – obráběč kovů, konané ve Žďáru nad Sázavou.


V letošní celostátní odborné soutěži Kovo Junior 2024 – obráběč kovů, která se konala ve Žďáru nad Sázavou, vybojoval žák Střední školy stavební a strojní v Teplicích Dominik Melcher první místo. Společně s Jakubem Barcalem ze Střední školy technické, gastronomické a automobilní Chomutov obsadil v týmech celkově druhé místo. Soutěže se zúčastnilo 18 nejlepších obráběčů juniorů ze 17 škol z celé České republiky.

Střední škola stavební a strojní Teplice v minulých letech opakovaně vítězila v krajských kolech této soutěže. Je to výsledek dlouhodobé kvalitní práce celého týmu učitelů odborného výcviku, který žáky připravuje, a současně také i výsledek systému koncepční výuky. Žáci zde začínají na kvalitních mechanických strojích, kde nejprve získají základní dovednosti a zručnosti obráběče kovů. Poté pokračují na jednoduchých počítačem řízených strojích a teprve pak pracují na CNC strojích.

První dva roky absolvují velmi intenzivní výuku ve školních dílnách, kde se naučí všem nutným dovednostem. Ve třetím roce studia pak žáci odcházejí pracovat na individuální praxe do smluvních firem, kde získávají zkušenosti z reálného provozu na nejmodernějších CNC strojích, kde vyrábějí už jednotlivé komponenty určené pro trh.

Škola nyní žádá za podpory Ústeckého kraje o dotaci ve výši 10 milionů korun z evropských fondů v rámci Operačního programu Spravedlivá transformace, aby mohla doplnit svoje vybavení o dva CNC soustruhy a dvě CNC frézky.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy