KOVO Junior 2024: Zajan z Ústí nad Labem vyhrál regionální kolo

Chomutov hostil regionální kolo soutěže KOVO Junior 2024 pro mechaniky seřizovače. Daniel Zajan z Ústí nad Labem zvítězil a postoupil do celostátního kola. Soutěž propaguje mladé talenty a rozvoj českého průmyslu.


Regionální kolo soutěže KOVO Junior 2024 v oboru mechanik seřizovač se konalo na Střední škole technické, gastronomické a automobilní v Chomutově. Šest talentovaných žáků ze středních škol Ústeckého kraje postoupilo do tohoto kola, které se zaměřuje na obsluhu CNC obráběcích strojů jako důležitou součást čtvrté průmyslové revoluce.

Zvítězil nadějný jó Daniel Zajan, žák Střední průmyslové školy stavební a Střední odborné školy stavební a technické v Ústí nad Labem. Soutěžící během soutěže prokázali své dovednosti ve dvou různých disciplínách. Jejich úkolem bylo zpracovat program pro výrobu strojírenské součásti na CNC obráběcím stroji, stejně jako změřit tyto strojírenské součásti.

Druhým úspěšným účastníkem krajského kola soutěže KOVO Junior 2024 byl Jaroslav Rejman, žák hostitelské školy v Chomutově, který se umístil na třetím místě. Celostátní kolo soutěže se uskuteční ve dnech 19. až 21. března 2024 na Střední škole strojírenské a elektrotechnické v Brně, kam postupují nejlepší z regionálních kol.

Tato soutěž uznává úsilí a dovednosti mladých talentů v oblasti mechaniky seřizovačů a pomáhá budovat silný základ pro rozvoj českého průmyslu. Ústecký kraj může být pyšný na schopnosti a úspěchy svých žáků v regionálním kole soutěže KOVO Junior 2024 – Mechanik seřizovač.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy