Mezinárodní den památek oživí Chomutov 13. dubna 2024

13. dubna 2024 proběhne v Chomutově Mezinárodní den památek a sídel. Návštěvníci mohou zdarma prozkoumat historické relikvie, technické památky a nejstarší budovy města


Pod tajuplným oparem historie se letos opět probudí nejvýznamnější památky a sídla naší krásné republiky. Milovníci architektury, geologové, historici a všichni, kdo mají rádi cestování a nové zkušenosti, se mohou těšit na 13. dubna 2024. Právě v tento den se ve městě Chomutov uskuteční každoroční kulturní akce - Mezinárodní den památek a sídel.

Návštěvníci budou mít příležitost prozkoumat nejen historické relikvie Oblastního muzea v Chomutově, Chomutovské knihovny a nostalgicky se nadechnout v budově starobylé radnice. Tyto místa skrývají tajemství a příběhy, které jsou srdcem města a odrazem jeho bohaté historie.

Nebude chybět ani návštěva technických památek, které jsou klíčovými artefakty naší minulosti. První občanský pivovar v Chomutově, který se může pochlubit bohatou historií, Neučkavě vás provede procesem výroby jednoho z nejznámějších českých exportních produktů - piva. Dalším cílem bude Muzeum československého opevnění z let 1936 - 1938 ‚Na Kočičáku‘, které se zabývá změnami v československé obraně v období před druhou světovou válkou.

Kromě těchto historických objektů, Mezinárodní den památek a sídel v Chomutově nabízí rovněž možnost zhlédnout nejstarší budovu ve městě - kostel sv. Kateřiny, jakož i další dva kostely na stejném náměstí. Z Městské věže na náměstí 1. Máje a z Hvězdářské věže v jezuitském areálu se naskytají ničím nerušené panoramatické výhledy na celý Chomutov a okolní krajinu.

Pro ty, kdo hodnotí kulturní akce podle jejich cenové dostupnosti, budou potěšeni vědět, že veškeré zpřístupněné památky v historickém centru města a jeho okolí budou zdarma. Chomutov, drahokam naší kulturní scény, tak otevře své dveře veřejnosti a ukáže svou krásu a bohatou historii na Mezinárodní den památek a sídel.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

Ústí nad Labem

Hlavní zprávy