MHD zdarma kvůli chybnému softwaru: Teplický zmatek s městskou dopravou

Občané Teplic využívají již měsíc zdarma městskou hromadnou dopravu (MHD) kvůli problémům s dodávkou a certifikací softwaru od firmy Mikroelektronika. Situace vyvolává otázky o schopnostech městského vedení a firmy. Opoziční zastupitel Jakub Mrázek ji označil za velkou ostudu.


Občané Teplic si již měsíc užívají bezplatné cesty prostřednictvím městské hromadné dopravy (MHD), a to v důsledku řady chyb souvisejících s dodávkou a certifikací softwaru supportovaný firmou Mikroelektronika. Neschopnost dosáhnout certifikace na krajské úrovni a zprovoznit systém, který by měl začít fungovat hned po Novém roce, způsobuje, že MHD v Teplicích je stále zdarma. Situace, kterou řada občanů vnímá jako frašku, vyvolává nejen zmatky, ale také otázky o schopnostech a odpovědnosti městského vedení a soukromé firmy, která systém zprovozňuje.

Obyvatelé Teplic si mohou pochvalovat úsporu v důsledku neplatného jízdného, avšak situace sama o sobě vytváří mnoho negativních dopadů na město i na reputaci veřejné dopravy. Kritiku ze strany opozice vyvolává i nedostatek kompetence a odpovědnosti jak ze strany dodavatele, tak ze strany objednatel

Opoziční zastupitel Jakub Mrázek (Volba pro Teplice) k tomu komentuje:


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 30.01.2024 07:37



0 +
 
Ústí nad Labem

Hlavní zprávy